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바게트 에그베네딕트


백종원의 푸드스트리트파이터 재방송을 요즘 보고있는데, 볼 때마다 먹고싶은게 많은데 시간은 왜이리 없는지 ㅠㅠㅠ

하와이편 에그베네딕트가 너무 맛있어보여서 최근에 한번 시도해보았습니다. 바게트와 훈제목살을 이용한 에그베네딕트에요~



재료 


 


바게트빵, 훈제 목살 100g, 계란 노른자 2개, 계란 1개, 시금치, 아보카도 1개


버터60g, 버터 30g, 다진마늘 2Ts, 꿀 2Ts, 후추, 소금, 레몬즙 1/2Ts


 

만들기


 


1. 전자레인지에 1분간  버터 30g을 녹여줍니다.



2. 녹인 버터에 꿀과 다진마늘을 넣고 섞어주세요. 

 


3. 바게트빵을 적당한 크기로 자른 후 녹인버터를 발라줍니다.

 


4. 200°로 예열된 오븐에 바게트빵을 8분간 구워주세요.

 


5. 팬에 기름을 두르고 약간의 소금간을 하여 시금치를 볶아줍니다.

 


6. 훈제목살도 마른팬에서 살짝 데워주세요.



7. 아보카도를 먹기 좋은 크기로 잘라줍니다.



8. 버터60g을 전자레인지에서 1~2분간 녹여줍니다.



9. 계란 노른자가 익지 않도록 유의하며 중탕하며 풀어줍니다. 



10. 중탕하는 노른자위에 소금, 후추, 녹인 버터를 넣고 잘 섞어줍니다.



11. 잘 섞인 홀랜다이즈 소스를 불에서 내려 놓은 후 레몬즙을 섞어줍니다.



12. 냄비에 물을 붓고 약간의 식초를 넣은후 끓여 줍니다.



13. 국자에 약간의 기름을 바른후 계란을 올려 놓습니다.



14. 국자를 끓는물 표면에 얹고 계란 흰자를 익혀준 다음 계란이 물에 잠기도록 한 후 바로 꺼내어 물기를 빼줍니다. 



15. 구워진 바게트 빵에 시금치, 훈제 목살, 아보카도, 수란을 얹고 소스를 부어줍니다.



 [English Recipe]


I have been watching a rerun of the Food street Fighter by Baek Jong-won. I always want to eat a lot of food, but I have no time to spare.
The Hawaiian side egg Benedict looks so delicious that I recently tried it. Egg Benedict with baguette and Smoked Pork Neck.



Ingredient



baguette , 100g of Smoked Pork Neck, 2 egg yolks, 1 egg, spinach, an avocado


60g of butter, 30g of butter, 2Ts of Grined garlic, 2Ts of hsney, pepper, salt, 1/2Ts of lemon juice



 Recipe

 


1. Dissolve 30g of butter in microwave oven for 1 minute. 


2. Combine honey and chopped garlic in melted butter. 


3. Cut the baguette into proper sizes and apply melted butter. 


4. Bake baguettes in a preheated 200 ° oven for 8 minutes. 

 

5. Grease the pan and fry the spinach with a little salt.


6. Heat lightly in a dry pan of Smoked Pork Neck. 


7. Cut the Avocado into easy-to-eat sizes. 


8. Dissolve 60g of butter in microwave oven for 1 to 2 minutes. 


9. Make sure that the yolk is not cooked, then dissolve it in a medium bath. 


10. Add salt, pepper, and melted butter to the boiling egg yolks and mix well.

  

11. Remove well blended hollandaise sauce from heat and stir in lemon juice.

 

12. Pour water into a pot, add some vinegar and bring to a boil. 


13.  Grease the ladle with a little bit of oil and place eggs.


14. Place the ladle on the boiling water surface, cook the egg whites, drain the egg immediately after being soaked. 


15. Place spinach, smoked wood meat, Avocado, and a poached egg on the baked baguettes and pour in the sauce.

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