티스토리 뷰
떠먹는 감자전(Spoonable Potato Pancake)
떠먹는 감자전은 감자와 당근, 양파 등을 섞어 만든 간편한 요리입니다. 버터로 볶아낸 야채 위에 계란과 치즈를 얹어 뚜껑을 닫고 약불에서 익히면 완성! 간편하면서도 든든한 한 끼로, 아침 식사나 간단한 저녁 요리로 제격이에요. 아이들 간식으로도 좋고, 감자의 부드러운 식감이 매력적인 요리입니다.
재료
감자 2개, 계란 4개, 양파 반개, 당근 1/3개, 버터 10g, 감자 전분가루 2Tbs, 소금 1/4Tbs, 슬라이스치즈 2장, 모짜렐라치즈, 솔트맛 후추, 식용유 약간
만들기
1. 감자, 당근, 양파를 채를 썰어주세요.
2. 채를 썬감자에 소금, 전분가루를 넣고 섞어주세요.
3. 팬에 버터를 녹이고 당근, 양파를 넣고 살짝 볶아주세요.
4. 감자와 솔트맛 후추, 식용유를 넣고 중불에서 볶아주세요.
5. 볶은 야채를 평평하게 펴 주세요.
6. 슬라이스 치즈를 얹어주세요.
7. 계란을 얹어주세요.
8. 솔트맛 후추를 뿌려주세요.
9. 모짜렐라치즈를 뿌려주세요.
10. 뚜껑을 닫아주세요.
11. 약불에서 계란이 반숙으로 익을 때까지 익혀주세요.
[English Recipe]
Spoonable Potato Pancake is a simple dish made by mixing potatoes, carrots, and onions. After sautéing the vegetables in butter, you top them with eggs and cheese, cover, and let everything cook on low heat until done! It's a convenient and satisfying meal, perfect for breakfast or a quick dinner. It's also great as a snack for kids, and the soft texture of the potatoes makes this dish particularly appealing.
Ingredient
Potatoes 2, Eggs 4, Half of an onion, Carrot 1/3, Butter 10g, Potato starch flour 2Tbs, Salt 1/4Tbs, Sliced cheese 2 slices, Mozzarella cheese, Salt-flavored pepper, A little cooking oil
Making
1. Slice the potatoes, carrots, and onion into strips.
2. Add salt and starch flour to the sliced potatoes and mix.
3. Melt butter in a pan and lightly fry the carrots and onion.
4. Add potatoes, salt-flavored pepper, and cooking oil, and fry over medium heat.
5. Flatten the fried vegetables in the pan.
6. Place sliced cheese on top.
7. Add eggs.
8. Sprinkle with salt-flavored pepper.
9. Sprinkle with mozzarella cheese.
10. Close the lid.
11. Cook on low heat until the eggs are soft-set.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
포두부 나초 [Tofu Skin Air Fryer Chips] (0) | 2024.05.28 |
---|---|
나혼자 산다 구성환님의 골뱅이미나리전[Golbaengi Minari Jeon] 만들기 (0) | 2024.05.21 |
얼갈이 배추 무침(Spicy Cabbage Salad) (0) | 2024.04.29 |
간장삼겹살(Soy Sauce Pork Belly) 만드는 법 (0) | 2024.04.21 |
곰취쌈밥(Gomchwi Ssambap) 만들기 (0) | 2024.04.14 |