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골뱅이 미나리전[Golbaengi Minari Jeon]

 

지난주에 방영한 나혼자산다 구성환님 편을 보는데 너무 재밌더라구요. 무엇보다 요리를 뚝딱뚝딱 쉽게 만들어 드시는 그 능숙함에 반했습니다. 많은 요리들을 하셨지만 아무래도 가장 만들어보고 싶었던건 골뱅이 미나리전이에요. 미나리가 제철이라 싱싱하기도 하고, 신선하면서도 맛이 보장된 조합이라 기대가 되었거든요. 기대만큼 맛있었던 골뱅이 미나리전 레시피 공유해드립니다. 

 

재료   


미나리 200g, 골뱅이 400g, 중력분 1컵, 튀김가루 1컵,  물 1&1/4컵, 다진 마늘 2큰술, 참치 액젓 2큰술, 후추, 들기름, 식용유

만들기


1. 골뱅이를 체에 받쳐 물기를 빼주세요.


2. 미나리와 골뱅이를 적당한 크기로 잘라주세요.


3. 식용유와 들기름을 제외한 모든 재료를 넣고 섞어주세요.


4. 팬에 식용유와 들기름을 넣고 달궈주세요.


5. 적당량을 팬에 붓고 중불에서 앞뒤로 노릇하게 부쳐주세요.


6. 부친 전을 유산지 위에 올려 여분의 기름을 제거해주세요.


7. 간장, 식초, 고춧가루, 깨소금을 섞어 초간장을 만들어주세요.

 

[English Recipe]


I watched last week's episode of 'I Live Alone' featuring Koo Sung-hwan, and it was incredibly entertaining. I was particularly impressed by his effortless cooking skills, whipping up dishes with ease. Among the many dishes he made, the one I wanted to try the most was Golbaengi Minari Jeon. With water parsley in season, it's fresh and the combination guarantees great flavor. It met my expectations, and I'm excited to share the delicious Golbaengi Minari Jeon recipe with you.

 

Ingredient


200g water parsley, 400g canned whelks, 1 cup all-purpose flour, 1 cup tempura flour, 1 and 1/4 cups water, 2 tablespoons minced garlic, 2 tablespoons tuna fish sauce, Pepper, Perilla oil, Cooking oil

 

Making


1. Drain the whelks using a sieve.


2. Cut the water parsley and whelks into appropriate sizes.


3. Mix all the ingredients, except for the cooking oil and perilla oil.


4. Heat a pan with cooking oil and perilla oil.


5. Pour a suitable amount of the mixture onto the pan and cook over medium heat until both sides are golden brown.


6. Place the pancakes on parchment paper to remove excess oil.


7. Mix soy sauce, vinegar, red pepper powder, and sesame seeds to make a dipping sauce.

 
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