티스토리 뷰
양배추 참치덮밥(Cabbage and Tuna Rice Bowl)
'나 혼자 산다'에서 규현님이 소개한 양배추 참치덮밥, 간단하면서도 맛있는 이 요리를 직접 해봤어요. 집에서 쉽게 만들 수 있고, 바쁜 아침이나 점심, 저녁 식사로 완벽하죠. 준비 시간이 많지 않아도 되는 현대인들에게 이상적이며, 영양가 높은 식사를 원하는 분들에게도 추천합니다.
재료
양배추 2장, 참치 캔 250g, 참치액젓 1Tbs, 굴소스 1.5Tbs, 식용유, 계란 1개, 다진마늘 1Tbs, 파 1Tbs, 후추
만들기
1. 양배추를 채를 썰어주세요.
2. 참치캔의 기름을 따라서 버려 주세요.
3. 식용유, 다진마늘, 다진파를 넣고 볶아주세요.
4. 양배추를 넣고 살짝 볶아주세요.
5. 참치, 후추를 넣고 살짝 볶아주세요.
6. 가운데에 공간을 만들어주세요.
7. 계란을 넣어주세요.
8. 뚜껑을 닫고 윗면을 살짝 익혀주세요.
9. 잡곡밥에 양배추 볶음과 계란을 올려 주세요.
10. 참기름을 뿌려주세요.
[English Recipe]
I tried making the Cabbage Tuna Rice Bowl that Kyuhyun introduced on "I Live Alone." It's simple yet delicious, perfect for a quick breakfast, lunch, or dinner at home. Ideal for busy modern lives where time is limited, and also recommended for those seeking a nutritious meal.
Ingredient
2 leaves of Cabbage, 1 can of Tuna (250g), 1 Tbs of Tuna Fish Sauce, 1.5 Tbs of Oyster Sauce, Cooking Oil, 1 Egg
1 Tbs of Minced Garlic, 1 Tbs of Chopped Green Onions, Pepper
Making
1. Thinly slice the cabbage.
2. Drain and discard the oil from the tuna can.
3. In a pan, sauté minced garlic and chopped green onions with some cooking oil.
4. Add the cabbage and lightly sauté.
5. Stir in the tuna and a dash of pepper, and continue to sauté lightly.
6. Create a space in the center of the pan.
7. Crack the egg into the center.
8. Cover with a lid and let the top of the egg cook slightly.
9. Serve the cabbage and tuna stir-fry over a bowl of multigrain rice.
10. Drizzle with sesame oil before serving.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
간장삼겹살(Soy Sauce Pork Belly) 만드는 법 (0) | 2024.04.21 |
---|---|
곰취쌈밥(Gomchwi Ssambap) 만들기 (0) | 2024.04.14 |
알곤이찜(Steamed Pollock Roe and Milt) (1) | 2024.03.15 |
풀드포크&풀드포크 샌드위치(Pulled Pork & Pulled Pork Sandwich Recipe) (1) | 2024.03.06 |
차돌박이 쌀국수(Beef Brisket Rice Noodles) 만들기 (1) | 2024.02.27 |