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차돌박이 쌀국수(Beef Brisket Rice Noodles)
쌀국수는 다양한 향신료와 육수 준비 과정으로 인해 조금 번거롭고 심적 부담을 느낄 수 있는 요리입니다. 하지만 요즘에는 쌀국수 장국 같은 제품 덕분에 누구나 쉽고 간편하게 쌀국수를 완성할 수 있게 되었어요. 오늘 소개할 내용은 바로 쌀국수 장국을 활용한 차돌박이 쌀국수 레시피인데요, 이 레시피로 집에서도 간편하게 즐길 수 있는 맛있는 쌀국수를 만들어 보세요.
재료
쌀국수 2인분, 차돌박이 200g, 물 1.2L, 편마늘 3개, 다시마, 쌀국수 소스 5Tbs, 부추 , 숙주나물 60g, 양파 반개, 설탕 1Tbs, 식초 1.5Tbs, 소금 1/3Tbs, 소금 약간, 후추, 청/ 홍고추
만들기
1. 쌀국수를 물에 30분간 불려주세요.
2. 양파는 얇게 채를 썰어주세요.
3. 양파, 설탕, 식초를 넣고 20분간 절여주세요.
4. 체에 받쳐 수분을 제거해주세요.
5. 물, 다시마, 편마늘, 소스를 넣고 끓여주세요.
6. 끓기 시작하면 약불로 줄인 후 약불에서 10분간 끓여주세요.
7. 재료를 건져주세요.
8. 끓는 육수에 불린 쌀국수를 여러번 토렴해주세요.
9. 그릇에 쌀국수, 숙주, 부추, 청, 홍고추를 얹어주세요.
10. 차돌박이에 소금 약간, 후추를 뿌리고 구워주세요.
11. 쌀국수 위에 차돌박이를 얹어주세요.
12. 끓는 육수에 소금을 넣고 기호에 맞게 간을 가감해주세요.
13. 쌀국수에 육수를 부어주세요.
[English Recipe]
Rice noodles can seem like a daunting dish due to the various spices and the process of making broth, which can feel a bit overwhelming. However, with the advent of products like rice noodle soup base, it's now incredibly easy to complete a bowl of rice noodles at home. Today, I'll be introducing a recipe for Beef Brisket Rice Noodles using a rice noodle soup base. With this recipe, you can easily enjoy a delicious bowl of rice noodles right in your own kitchen.
Ingredient
servings of rice noodles, 200g of beef brisket, 1.2L of water, 3 slices of garlic, Kelp,
5 Tbs of rice noodle sauce, Chives, 60g of bean sprouts, Half an onion, 1 Tbs of sugar, 1.5 Tbs of vinegar, 1/3 Tbs of salt, A pinch of salt, Pepper, Green and red chili peppers
Making
1. Soak the rice noodles in water for 30 minutes.
2. Thinly slice the onion.
3. Marinate the onion with sugar and vinegar for 20 minutes.
4. Drain the moisture using a strainer.
5. In a pot, add water, kelp, sliced garlic, and sauce and bring to a boil.
6. Once it starts boiling, reduce to low heat and simmer for 10 minutes.
7. Remove the ingredients.
8. Blanche the soaked rice noodles several times in boiling broth.
9. Place the rice noodles, bean sprouts, chives, green and red chili peppers in a bowl.
10. Season the beef brisket with a pinch of salt and pepper, then grill.
11. Place the grilled beef brisket on top of the rice noodles.
12. Add salt to the boiling broth and adjust the seasoning to taste.
13. Pour the broth over the rice noodles.
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