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삼계탕
날이 더워지는게 이제 슬슬 몸보신을 해야할 때가 온것 같아요. 오늘은 대표적인 몸 보신 음식인 삼계탕을 한번 만들어보았어요.
재료
닭 850g, 찹쌀 반컵, 엄나무 100g, 황기 50g, 마늘 반컵, 인삼, 대추, 은행
만들기
1. 찹쌀을 씻어 물에 1시간동안 불린 다음 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
2. 300L의 물에 엄나무와 황기를 넣고 쎈불에서 20분 끓인후 중약불에서 40분간 끓여줍니다.
3. 닭의 꽁지 부분과 기름을 떼어낸 후 뼈사이에 붙은 응고된 피를 손으로 밀어 깨끗하게 씻어줍니다.
4. 닭의 속부분에 찹쌀과 은행, 대추, 마늘을 넣고 이쑤시개를 이용하여 봉해줍니다.
5. 끓인 엄나무물을 체에 거른 다음 냄비에 붓고 끓여줍니다.
6. 끓는 엄나무물에 닭을 넣고 쎈불에서 20분간 끓인 후 중불에서 40분간 끓여주세요.
7. 중간에 불을 끄고 닭을 뒤집은 다음 물이 부족하면 물을 보충하고 뚜겅을 닫고 다시 끓여줍니다.
8. 젓가락을 이용하여 찹쌀 넣은 부분을 찔러보아 쑥 들어가면 불을 끄고 10분간 뜸을 들여주세요.
850g of chicken, half cup of glutinous rice,
100g of kalopanax, 50g of milk vetch root, half cup of garllic, ginseng, jujube, ginkgo nut
1. Wash glutinous rice, soak in water for 1 hour, then drain with a sieve.
2. Boil the kalopanax and milk vetch root in 300 liters of water over high heat for 20 minutes and then simmer them for 40 minutes.
3. Remove the tail and oil from the chicken and wash it clean by pushing the blood from the bones with your hand.
4. Put glutinous rice, dates, and garlic in the chicken and seal with toothpick.
5. Strain the boiled kalopanax water through a sieve and pour it into a pot and boil it.
6. Bring chicken to a boil and simmer over high heat for 20 minutes, then simmer over medium heat for 40 minutes.
7. Turn off the heat in the middle, turn the chicken over, add water if there is insufficient water, cover and simmer again.
8. Use chopsticks to prick the rice filling and turn off the heat and let it soak for 10 minutes.
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