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단호박 밥알 인절미 [Glutinous Rice Grain Injeolmi]
오늘은 인절미를 새롭고 쉬운 방식으로 만들어볼 거예요. 전통적인 방식처럼 찹쌀가루를 사용해 반죽하는 대신, 전기밥솥과 그라인더를 활용한 레시피랍니다!
재료
찹쌀 3컵, 물 3&1/4컵, 단호박 반 개, 단호박 300g, 설탕 4Tbs, 소금 1&1/4Tbs, 카스테라 가루, 참기름 약간
만들기
1. 찹쌀을 씻은 후 1시간 동안 불려주세요.
2. 체에 받쳐 물기를 빼주세요
3. 물을 붓고 찰밥을 고슬하게 지어주세요.
4. 단호박에 랩을 씌운 후 구멍을 뚫어주세요.
5. 5~6분간 전자레인지에 익혀주세요.
6. 껍질을 벗겨주세요.
7. 찰밥에 단호박, 소금, 설탕을 넣고 으깨어주세요.
8. 핸드믹서나 방망이를 이용하시면 쉽게 으깰수 있어요.
9. 참기름을 넣고 주걱으로 섞어주세요.
10. 카스테라 가루 위에 반죽을 얹고 윗면에 카스테라가루를 얹어주세요.
11. 식힌 후 도구를 이용하여 적당한 크기로 썰어주세요.
[English Recipe]
Today, I'm going to make Injeolmi in a new and easy way. Instead of the traditional method of kneading with glutinous rice flour, this recipe uses an electric rice cooker and a grinder!
Ingredient
3 cups of glutinous rice, 3 and 1/4 cups of water, Half a kabocha squash, 300g of kabocha squash, 4 Tbs of sugar, 1 and 1/4 Tbs of salt, Castella (sponge cake) powder, A bit of sesame oil
Making
1. Wash the glutinous rice and soak it for 1 hour.
2. Drain the rice using a strainer.
3. Add water and cook the rice until it's sticky but fluffy.
4. Cover the kabocha squash with plastic wrap and poke some holes in it.
5. Microwave for 5-6 minutes until cooked.
6. Peel off the skin.
7. Mash the cooked rice with the kabocha squash, salt, and sugar.
8. Use a hand mixer or a mallet for easier mashing.
9. Add sesame oil and mix with a spatula.
10. Place the dough on top of the castella powder and sprinkle more powder on top.
11. Once cooled, cut into desired sizes using a tool.
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