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버터 모찌 (Butter Mochi)

 

하와이에서 자주 만들어 먹는 버터모찌라고 해요. 하와이에서 일본 식으로 만들어서 먹는 요리라고 하는데, 떡이라고 하지만 오븐에 구워만드는 떡이라 만들기도 쉬우실 것 같아서 가져와봤습니다.

 

재료   


생찹쌀가루 360g, 코코넛 밀크 200g, 우유 290g, 버터 60g, 코코넛 설탕 90g,  소금 1.5g, 계란 2개, 베이킹파우더 7g


만들기



1. 계란에 코코넛 설탕을 넣고 섞어주세요. 


2. 코코넛밀크와  따뜻한 우유를 넣고 섞어주세요.


3. 찹쌀가루, 소금,  베이킹파우더를 넣고 섞어주세요.


4. 녹인버터를 넣고 섞어주세요.


5. 180˚에서  예열된 에어프라이어기에 넣어주세요.


6. 160˚에서 약 50분간 구워 주세요.

 

[English Recipe]

It's commonly referred to as "Butter Mochi" in Hawaii. It's a dish that's prepared in a Japanese style in Hawaii. Although it's called a "rice cake", it's baked in an oven, making it easy to prepare, so I wanted to share it with you.

 

Ingredient

 

Rice flour 360g, Coconut milk 200g, Milk 290g, Butter 60g, Coconut sugar 90g, Salt 1.5g, Eggs 2, Baking powder 7g

 

Making


1. Mix the eggs with the coconut sugar.

2. Add the coconut milk and warm milk, and mix well.

3. Incorporate the rice flour, salt, and baking powder.

4. Add the melted butter and blend well.

5. Place the mixture in a preheated air fryer set at 180˚C.

6. Bake at 160˚C for approximately 50 minutes.

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