티스토리 뷰
원팬 계란볶음밥 [One-Pan Egg Fried Rice]
아주 간단하면서도 맛있게 만드는 계란 볶음밥이에요! 집에 재료가 없을때 가장 쉽고 간단하게 만들어먹을 수 있는 음식입니다.
재료
계란 3개, 다진 파 1컵, 다진 마늘 1 Tbs, 고슬고슬한 밥 1 공기, 쯔유 1 Tbs, 꽃소금, 식용유, 후추, 참기름, 청양고추 2개, 다진 햄 200g,
만들기
1. 계란과 약간의 소금을 넣고 잘 풀어주세요.
2. 팬에 식용유, 다진 파, 다진 마늘을 넣고 파기름을 내주세요.
3. 중불에서 볶아주세요.
4. 햄을 넣고 살짝 볶아주세요.
5. 쯔유를 넣고 불향을 내주세요.
6. 고슬고슬한 밥을 넣고 충분하게 볶아주세요.
7. 식용유가 부족하면 더 추가해 주세요.
8. 볶음밥을 한쪽으로 밀어주세요.
9. 중/약불로 줄여주세요.
10. 한쪽팬에 식용유를 부어주세요.
11. 계란을 젓가락을 이용하여 저어주세요.
12. 70% 정도만 익힌 후 밥과 섞어주세요.
13. 청양고추, 후추, 약간의 소금, 참기름을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
This is a very simple yet delicious recipe for egg fried rice! It's the easiest and most straightforward dish to make when you don't have many ingredients at home.
Ingredient
3 eggs, 1 cup of minced green onions, 1 Tbs of minced garlic, 1 bowl of fluffy rice, 1 Tbs of tsuyu (Japanese soy sauce), Fine salt, Cooking oil, black pepper, sesame oil, 2 green chili peppers, 200g of minced ham.
Making
1. Beat the eggs with a little salt.
2. In a pan, add cooking oil, minced green onions, and minced garlic to make scallion oil.
3. Fry over medium heat.
4. Add the ham and fry lightly.
5. Add tsuyu for flavor.
6. Add the fluffy rice and stir-fry thoroughly.
7. Add more cooking oil if necessary.
8. Push the fried rice to one side of the pan.
9. Reduce to medium-low heat.
10. Pour cooking oil into the other side of the pan.
11. Stir the eggs using chopsticks.
12. Cook the eggs to about 70% done and then mix with the rice.
13. Add green chili peppers, black pepper, a little salt, and sesame oil, and mix well.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
고추잡채[Stir-fried chili peppers and beef] 만들기 (1) | 2023.12.14 |
---|---|
김치 돈까스 나베/전골 [Kimchi Pork Cutlet Hot Pot] 만들기 (0) | 2023.11.30 |
소고기 장조림 [Beef and Quail Eggs Braised in Soy Sauce.] 만들기 (0) | 2023.11.16 |
곤드레 나물밥 [Brown Rice with Seasoned Thistle (Gondre)] 만드는 법 (1) | 2023.11.02 |
북어 계란국 (Dried Pollock Egg Soup) 만드는 법 (1) | 2023.10.26 |