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북어 계란국 (Dried Pollock Egg Soup)
정말 쉽게 만드는 계란국에 북어를 넣어 시원한 맛을 더해보았습니다. 시원하고 맛있는 북어 계란국 끓이는 법입니다.
재료
북어채 30g, 다시마 육수 3컵, 맛간장 1Tbs, 꽃소금, 소금약간, 파, 청양고추 2개, 편마늘 3개, 계란 1개, 참기름 2Tbs
만들기
1. 북어를 잠깐 물에 담근 후 살짝 짜주세요.
2. 적당한 길이로 썰어주세요.
3. 계란에 소금 약간을 넣고 풀어주세요.
4. 냄비에 참기름, 마늘, 북어를 넣고 살짝 볶아주세요.
5. 다시마 육수와 맛간장을 넣고 중불에서 5분간 끓여주세요.
6. 줄알을 쳐주세요.
7. 저으면 계란이 풀어져서 저어주지 않아요.
8. 파와 청양고추를 넣고 한 소끔 끓여주세요.
9. 소금으로 기호에 맞게 간을 더 해주세요.
[English Recipe]
I tried adding dried pollock to a simple egg soup to enhance its refreshing taste. Here's how to make a delicious and refreshing dried pollock egg soup.
Ingredient
30g of dried pollock strips, 3 cups of kelp broth, 1Tbs of seasoned soy sauce, Fine salt, A pinch of salt, Green onions, 2 green chili peppers, 3 slices of garlic, 1 egg, 2Tbs of sesame oil
Making
1. Soak the dried pollock in water briefly and then squeeze it gently.
2. Cut it into appropriate lengths.
3. Add a pinch of salt to the egg and whisk.
4. In a pot, add sesame oil, garlic, and dried pollock, and sauté them lightly.
5. Add kelp broth and seasoned soy sauce, and boil over medium heat for 5 minutes.
6. Drizzle the beaten egg into the soup in a thin stream
7. If stirred, the egg will scatter, so avoid stirring.
8. Add green onions and green chili peppers, and boil briefly.
9. Add salt to taste.
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