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연어포케(Salmon Don)
불을 쓸 필요도 없이 재료를 깍둑썰기로 손질하기만하면 쉽게 완성되는 연어포케입니다. 쉽기도 하지만 영양면에서도 좋아서, 추천드리는 음식이에요.
재료
연어 200g, 아보카도 1개, 밥 약간, 새싹순, 파프리카, 오이 반개, 양파 반개, 칠리소스 3Tbs, 마요네즈 3Tbs, 레몬즙 1Tbs, 꽃소금 1/3Tbs, 설탕 1/2Tbs, 참기름 , 맛술 1Tbs, 후추 약간, 진간장 1/2Tbs, 다진마늘 약간, 식초 1Tbs
만들기
1. 연어, 맛술, 진간장, 참기름, 후추를 넣고 버무려주세요.
2. 10분간 재워주세요.
3. 양파를 채썰어 식초물에 10분간 담가주세요.
4. 양파를 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.
5. 오이, 파프리카, 아보카도를 먹기좋게 썰어주세요.
6. 어린잎도 씻어 체에 받쳐주세요.
7. 칠리소스, 마요네즈, 다진마늘, 설탕, 소금, 레몬즙, 연어를 넣고 버무려주세요.
8. 밥, 야채 위에 연어를 얹어주세요.
9. 김가루를 얹어 주셔도 맛이 있어요.
[English Recipe]
You can easily prepare salmon poke just by dicing the ingredients, no cooking required. Not only is it simple to make, but it's also nutritious, making it a dish I highly recommend.
Ingredient
200g of salmon, 1 avocado, some rice, microgreens, bell peppers, half a cucumber, half an onion, 3Tbs of chili sauce, 3Tbs of mayonnaise, 1Tbs of lemon juice, 1/3Tbs of flower salt, 1/2Tbs of sugar, Some sesame oil, 1Tbs of mirin, a pinch of black pepper, 1/2Tbs of soy sauce, a bit of minced garlic, 1Tbs of vinegar
Making
1. Mix the salmon, mirin, soy sauce, sesame oil, and pepper.
2. Let it marinate for 10 minutes.
3. Slice the onion and soak it in vinegar for 10 minutes.
4. Drain the onion to remove excess moisture.
5. Slice the cucumber, bell peppers, and avocado to preferred sizes.
6. Rinse the microgreens and drain them.
7. Mix the chili sauce, mayonnaise, minced garlic, sugar, salt, lemon juice, and marinated salmon.
8. Place the salmon on top of the rice and vegetables.
9. Sprinkling some seaweed flakes on top can also enhance the flavor.
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