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돼지등뼈 김치찜



슬슬 김장김치의 끝이 보이는 시기가 왔네요. 지금 이시기의 김치로 가장 맛있게 할 수 있는 요리중 하나인 돼지등뼈김치찜 요리를 소개해드리겠습니다.



재료 


등뼈 1.8Kg, 김치 반포기, 생강, 다진 마늘 3Ts, 다시마, 김치국물 1컵, 쌀뜨물 2L, 고춧가루 2Ts, 


새우젓 1Ts, 된장 1Ts, 파, 홍고추1개




만들기



1. 먼저 등뼈를 차가운물에 2시간동안 넣고 핏물을 빼줍니다.



2. 2~3번 핏물을 따라버리고 물을 갈아줍니다.

 


3. 생강을 넣은 끓는 물에 핏물을 뺀 등뼈를 넣고 끓기시작하면 2분간 삷은 뒤 차가운 물로 깨끗하게 씻어주세요.



4. 2L의 쌀뜨물에 다시마와 생강, 된장, 등뼈를 넣고 10분간 쎈불에서 끓여줍니다.



5. 생강과 다시마를 꺼낸 후 김치와 고춧가루, 새우젓, 다진마늘, 김치국물을 넣어 줍니다.



6. 끓기 시작하면 중약불에서 등뼈와 김치가 무르도록 끓여줍니다. 


 

7. 파와 홍고추를 넣고 한소끔 끓여주세요.



[English Recipe]


The end of Kimjang kimchi is just around the corner. Let me introduce you one of the most delicious dishes of this time, the Steamed backbone with Kimchi.


Ingredient

 

1.8 kg of back rip , 2 half head of kimchi, ginger, 3Ts of grined garlic, kelp, 1 cup of kimchi stock, 2L of used water from washing rice, 2Ts of chili pepper


1Ts of pickled shirimp, 1Ts of soy paste, spring onion, 1 red pepper

 


Recipe


1. First, soak the backbone in cold water for 2 hours to remove blood.


 

2. Drain the blood of 2 to 3 times and change water.

  


3. Put the back rip in the boiling water with ginger and begin to boil, then wash it clean with the cold water for two minutes.

  


4. Put kelp, ginger, soybean paste, and backbone in 2 liters of rice water and boil them over the for 10 minutes At high temperature


 

5. Remove ginger and kelp and add kimchi, red pepper powder, salted shrimp, minced garlic, and kimchi soup.


 

6. When it starts to boil, reduce the heat to middle and boil the backbone and kimchi until they are soft. 

 


7. Add green onion and red pepper then boil it until Bring to a boil.

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