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분짜 [Bun Cha]



요즘 저희 가족은 베트남 음식 홀릭이에요, 반미샌드위치나 반쎄오같은것도 좋지만 가장 좋아하는 것은 분짜입니다. 날이 많이 더워지고 있는데, 이럴때 먹기 좋은 요리에요~



재료 


쌀국수 3인분, 삼겹살 300g, 떡갈비, 당근 약간, 생강 약간, 청양고추1개, 양상추, 고수, 어린잎채소

진간장  2Ts,  설탕 1 1/2Ts,  다진마늘 2Ts,  생강즙  1Ts, 후추



느억맘소스 재료  : 물 1컵, 설탕 1/2컵. 피시소스 1/4컵, 레몬즙 1Ts, 식초 반컵




만들기

 


1. 당근과 청양고추를 잘게 다져줍니다.



2. 냄비에 물 1컵, 설탕 1/2컵. 피시소스 1/4컵 넣고  2분간 끓여줍니다. 


 

3. 느억맘소스가 식으면 잘게 다진 당근과 잘게다진 청양고추, 레몬즙 1Ts를  넣고 냉장고에서 차게 식혀줍니다.


 

4. 삼겹살을 먹기 좋은 크기로 자른후 간장  2Ts,  설탕 1 1/2Ts,  다진마늘 2Ts,  생강즙  1Ts, 후추를 넣고 버무리 다음 20분간 재워주세요.


 
5. 찬물에 쌀국수를 20분간 담가둡니다. 


6. 물이 끓기 시작하면 불린 쌀국수를 넣고 1 ~ 2분간 끓인후 찬물에 헹구어 체어 받쳐 물기를 빼주세요.


7. 채소를 깨끗하게 씻어 물에 잠시 담가둔 후 체에 받쳐 물기를 제거합니다.
 

8. 달구워진 팬에 삼겹살을 앞뒤가 노릇하게 구어 주세요.


9. 삼겹살을 구울때 가장자리에 떡갈비도 같이 구워줍니다.


10. 떡갈비와 삼겹살이 구워졌으면 토치를 살짝 이용하여 불맛을 내주세요.


11. 접시에 쌀국수를 깔고 야채와 삼겹살, 떡갈비를 얹은후 차게 식힌 느억맘 소스에 찍어 먹습니다.


[English Recipe]


These days, my family is a Vietnamese food holic, and I like bahn mi sandwiches and Banh xeo, but my favorite is Bun Cha.It's a good dish to eat when it gets hot and you don't have an appetite.


 Ingredient

 
3 portion of Rice Noodles, 300 grams of pork belly, Grilled Short Rib Patties, carrot, ginger, cheongyang red pepper, lettuce, coriander, vegetable

2Ts of Dark soy sauce, 1 1/2Ts of sugar, 2Ts of grined garlic, 1Ts of ginger juice, Pepper


Nuoc Mam sauce : 1 Cup of water, a half cup of sugar, a quater cup of fish sauce, 1Ts of lemon juice




Recipe

 



1. Chop carrot and chungyang pepper finely.



2. Boil 1 cup water, 1/2 cup sugar, 1/4 cup fish sauce in a pot for 2 minutes. 



3. When your sauce cools down, add chopped carrots, chopped cheongyang peppers, and 1 Ts of lemon juice and cool it down in the refrigerator.



4. Cut the pork belly into appropriate size and marinate for 20 minutes with soy sauce(= 2Ts of soy sauce,1 1/2 Ts of sugar , 2 Ts of chopped garlic, Ts ginger juice, and pepper)


 

5. Soak rice noodles in cold water for 20 minutes.

 

6. When the water starts to boil, boil the soaked rice noodles for 1 to 2 minutes, then wash in cold water and drain with a seive.


7. Wash the vegetables clean, soak them in water for a while, and then sieve them to remove moisture.



8. Cook pork belly in a pan and cook it until it  goes golden brown.



9. When baking pork belly, bake Grilled Short Rib Patties on the edges.

 


10. When the Grilled Short Rib Patties and pork belly are cooked, use a torch to flavor the fire.



11. Put rice noodles on a plate, put vegetables, pork belly, and rice cake rib on it, and then eat it with Nuoc Mam sauce.



 

 

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