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반숙 두부조림[ Braised Tofu ]



두부조림은 프라이팬에 기름을 두르고 살짝 지진 두부를 졸여서 만드는 요리에요. 매콤달달하고 두부의 바삭한 식감때문에 남녀노소 모두 즐기는 요린데요, 오늘은 반숙을 넣어 그 맛을 더 업그레이드 해 보았어요.




재료 



두부 1kg, 멸치 7마리, 양파 1개, 표고버섯 6개, 달걀, 다진마늘 2Ts, 대파 반개, 다시마


진간장 3Ts, 쌀엿 2Ts, 설탕 1/3Ts, 고춧가루 3Ts, 청고추 1, 홍고추 1개,  들기름, 식용유, 쌀뜨물 2컵



만들기


1.  두부를 6mm정도의 두께로 썬 후 키친타올 위에 얹고 약간의 소금을 뿌려 수분 제거와 간이 배이게합니다.


2.  말린 표고버섯은 15분간 찬물에 담가 둡니다.


3. 진간장 3Ts, 쌀엿 2Ts, 설탕 1/3Ts, 고춧가루 3Ts,  다진마늘 2Ts을 넣고 섞어주세요.


4. 표고버섯과 양파, 고추, 파를 정당한 크기로 썰어 주세요.


5. 멸치를 마른팬에서 살짝 볶아 비린내를 제거해줍니다.


6. 달구워진 팬에 들기름과 식용유를 반 반씩 넣고 중불에서  앞뒤가 노릇하게 두부를 지져줍니다. 


7. 냄비에 채썬 양파를 깔고 멸치와 다시마, 파를 얹고 기름에 지진 두부를 얹은후 양념장을 발라줍니다.


8. 양념장 위에 표고버섯과 남은 두부를 얹고 양념장을 바른 후  파와 청, 홍고추를 얹고 살뜨물을 부어주세요.

 
9. 끓기 시작하면 중 약불에서 국물이 지작해지도록 졸여줍니다.


10. 다 졸여진 두부위에 계란을 얹고 계란 표면만 익도록 뚜껑을 덮은 후 살짝 끓여주세요.


 

[English Recipe]



The tofu stew is made by dissipating the baked tofu in a frying pan. The spicy, sweet and crispy texture of tofu makes it a dish for adults and women of all ages. Today, we added soft-boiled eggs to upgrade the taste.



Ingredient


1Kg of bean curd, 7 anchovies, 1 onion, 6 shiitake mushroom, egg, 2Ts of grined garlic, half of spring onion, kelp

 


3Ts of thick soy sauce, 2Ts of starch syrup, 1.3Ts of sugar, 3Ts of chili powder, 1 green chili pepper, 1 red chili pepper, perilla oil, cooking oil, 2 cup of used water from washing rice



 Recipe



1. Cut tofu into 6 mm thick pieces and place on a kitchen towel and sprinkle with a little salt to dehydrate and season.



2. Soak dried shiitake mushrooms in cold water for 15 minutes.


 

3. Add thick soy sauce, starch syrup, sugar, red pepper, and chopped garlic.


 

4. Slice shiitake, onion, red pepper, and green onion into regular sizes.



5. Stir-fry anchovies lightly in a dry pan to remove the fishy smell.



6. In a pan, half the oil and hot tofu over medium heat. 

 
7. Place sliced onions, anchovies, kelp, and green onions in a pot, put tofu on them, and then coat it with marinade.


8. Place shiitake and remaining tofu on top of marinade, cover with marinade, garnish with green onions, red peppers, and used water from washing rice.
 

9. When it starts to boil, reduce the medium low heat to make the soup sticky. 



10. Place eggs on chopped tofu and cover with a lid just to boil.

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