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진미채볶음(Stir-fried Dried Squid)
아이들과 어른 모두 즐길 수 있는 밥반찬, 진미채볶음입니다.
재료
진미채 200g, 마요네즈 2Tbs, 고추장 2Tbs, 고춧가루 1& 1/2Tbs, 설탕 1Tbs, 쌀엿 2Tbs, 참치액 3/4Tbs, 식용유 2Tbs, 다진마늘 1&1/2Tbs, 참기름, 깨소금
만들기
1. 진미채를 먹기좋은 길이로 잘라주세요.
2. 물에 한번 헹구어 체에 받쳐주세요.
3. 마요네즈에 버무린 후 10분간 재워주세요.
4. 팬에 식용유와 다진마늘, 고추장, 고춧가루, 설탕, 참치액을 넣고 중불에서 끓여주세요.
5. 30초간 저어가며 끓인 후 진미채를 넣고 볶아주세요.
6. 중불에서 볶아주세요.
7. 쌀엿을 넣고 볶아주세요.
8. 진미채에 양념이 스며 들어 물기가 없을 때 불을 꺼주세요.
9. 참기름과 깨소금을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
It is a side dish of rice and stir-fried dried squid that both children and adults can enjoy.
Ingredient
200g of dried squid, 2Tbs of mayonnaise, 2Tbs of red pepper paste, 1&1/2Tbs of red pepper powder, 1Tbs of sugar, 2Tbs of rice syrup, 3/4Tbs of tuna liquid, 2Tbs of cooking oil, 1&1/2Tbs of minced garlic, sesame oil, sesame salt.
Recipe
1. Cut dried squid into pieces that are good to eat.
2. Rinse it once in water and sift it.
3. Mix with mayonnaise and marinate for 10 minutes.
4. Add cooking oil, minced garlic, red pepper paste, red pepper powder, sugar, and tuna solution to a pan and boil over medium heat.
5. After stirring for 30 seconds, add dried squid and stir-fry.
6. Stir-fry over medium heat.
7. Add rice syrup and stir-fry it.
8. Turn off the heat when the seasoning permeates the dried squid and there is no moisture.
9. Add sesame oil and sesame salt and mix.
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