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떡잡채 (Sweet Pumpkin Jeolpyeon)
명절이 지나고 나면, 떡이나 잡채등의 음식이 냉장고를 차지하고 있게 되죠? 저는 그래서 떡잡채를 만들어 보았어요. 가래떡등으로 하는 것이 가장 일반적이지만, 떡국 떡으로 해도 맛있을거라고 생각해요.
재료
가래떡 250g, 돼지고기 200g, 버섯 130g, 양파 반개, 섬초시금치 50g, 홍파프리카 반개, 황파프리카 반개, 편썬마늘 4개, 대파 반개, 진간장 5Tbs, 맛술 2Tbs, 굴소스 1/2Tbs, 설탕 1&1/ 2Tbs, 후추, 식용유, 홍청양고추 1개, 생강가루 약간, 참기름
만들기
1. 가래떡을 반으로 갈라주세요.
2. 파프리카와 양파, 돼지고기, 홍고추, 파를 채를 썰어주세요.
3. 버섯은 적당한 크기로 다듬어주세요.
4. 맛술, 진간장, 굴소스, 설탕, 생강가루, 참기름, 후추를 넣고 섞어주세요.
5. 돼지고기에 양념장 2Tbs를 넣고 5분간 재워주세요.
6. 물이 뜨거워지면 가래떡을 넣고 끓기 시작하려 하면 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.
7. 팬에 식용유를 적당히 넣고 편썬마늘과 청양고추, 돼지고기를 넣고 볶아주세요.
8. 돼지고기가 반쯤 익으면 가래떡과 간장 소스를 2Tbs 정도 넣고 볶아주세요.
9. 양파를 넣고 살짝 볶아준 후 파프리카와 버섯, 간장소스를 넣고 살짝 볶아주세요.
10. 중간에 식용유가 부족하면 좀 더 추가해주세요.
11. 섬초와 대파를 넣고 살짝 볶은 후 불을 꺼주세요.
12. 참기름과 후추, 깨소금을 넣어주세요.
13. 기호에 맞게 설탕과 간장을 가감해주세요.
[English Recipe]
After the holidays, foods such as rice cakes and japchae occupy the refrigerator, right? That's why I made rice cake japchae. It's most common to make it with garaetteok, but I think it'll be delicious in a sliced form.
Ingredient
250g of garaetteok, 200g of pork, 130g of mushrooms, 50g of onion, 50g of spanich, half of red paprika, half of yellow paprika, 4 Sliced Garlics, half of green onion, 5Tbs of soy sauce, 2Tbs of cooking wine, 1/2Tbs of oyster sauce, 1&1/2Tbs of sugar, pepper, Cooking Oil, 1 red Cheongyang red pepper powder, a little bit of Ginger Powder, sesame oil.
Recipe
1. Cut the garaetteok in half.
2. Slice paprika, onion, pork, red pepper, and green onion.
3. Cut the mushrooms into appropriate sizes.
4. Add cooking wine, soy sauce, oyster sauce, sugar, ginger powder, sesame oil, and pepper and mix.
5. Add 2 Tbs of seasoning to pork and marinate for 5 minutes.
6. When the water gets hot, add the garaetteok and when it starts to boil, support it with a sieve to remove moisture.
7. Add cooking oil to the pan and stir-fry sliced garlic, hot pepper, and pork.
8. When the pork is half cooked, add 2 Tbs of garaetteok and soy sauce and stir-fry it.
9. Add onions, stir-fry them slightly, add paprika, mushrooms, and soy sauce, and stir-fry them slightly.
10. If you don't have enough cooking oil in the middle, please add more.
11. Add some Spanich and green onions, stir-fry them slightly, and turn off the heat.
12. Add sesame oil, pepper, and sesame salt.
13. Add sugar and soy sauce according to your preference.
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