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삶은계란(Boiled Egg)
비빔면이나 국수위에 예쁘게 올라간 계란 반숙은 입맛을 돋우는데요, 오늘은 계란반숙 맛있게 삶는 법을 올려보았습니다. 촉촉하고 깊은 식감의 반숙 만드는 법이에요.
재료
계란 5개, 식초 2Tbs, 천일염 1Tbs, 물 1L
만들기
1. 계란을 실온에 1시간 정도 둔 후 사용해주세요.
2. 삶는 동안 깨지지 않도록 식초를 넣어주세요
3. 삶은 후 잘 벗겨지도록 소금을 넣고 계란을 넣어주세요.
4. 불을 켜고 살살 저으면서 삶아주세요.
5. 끓기시작 5분간 삶아주세요.
6. 5분을 넘기지 말아주세요.
7. 바로 꺼내서 찬물에 담궈주세요.
8. 20분 정도 담가주세요.
[English Recipe]
The soft-boiled eggs on top of bibimmyeon or noodles stimulate your appetite, but today, I'm going to show you how to cook the soft-boiled eggs deliciously. This is how to make soft-boiled eggs with a moist and deep texture.
Ingredient
5 eggs, 2 Tbs vinegar, 1 Tbs salt, 1L water
Recipe
1. Place eggs at room temperature for about 1 hour before using.
2. Add vinegar so that it doesn't break while boiling.
3. After boiling, add salt and eggs to peel well.
4. Turn on the heat and stir gently to boil.
5. Bring to a boil and simmer for 5 minutes.
6. Please don't go over 5 minutes.
7. Take it out right away and soak it in cold water.
8. Dip it for about 20 minutes.
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