티스토리 뷰




매운 멸치 마늘쫑 볶음


맛있는 밑반찬 하나 있으면 그래도 그날 끼니 걱정이 덜한 것 같아요. 오늘은 마늘쫑 철이 되었으니, 매운 마늘쫑 멸치볶음을 만들어 보았어요.



재료

 

  

마늘쫑 300g, 멸치 50g, 고추장 2Ts, 고춧가루 1Ts,

 

진간장 2Ts, 올리고당 3Ts, 매실청 2Ts, 다진마늘 1Ts, 설탕 1/2Ts, 참기름 , 참깨가루 

 


만들기

  

 

1. 깨끗하게 씻은 마늘쫑을 4cm정도의 길이로 잘라줍니다.



2. 약간의 소금을 넣은 물이 끓기 시작하면 마늘쫑을 넣고 5초간 데쳐줍니다. 



3.  데친 마늘쫑을 더 무르지 않게 찬물에 담가 열기를 뺀후 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.

 


4. 기름기 없는 후라이 팬에 멸치를 살짝 복아 비린내를 제거해 줍니다.

  


5. 볼에 물 2Ts, 고추장 2Ts, 고춧가루 1Ts, 올리고당 3Ts, 매실청 2Ts, 다진마늘 1Ts, 설탕 1/2Ts, 을 넣고 잘 섞어줍니다.


 

6. 후라이팬에 기름을 두루고 마늘쫑을 넣고 살짝 볶은 다음 양념소스를 넣고 졸이듯 볶아줍니다.


 

7. 소스가 자작해지면 멸치를 넣고 마늘쫑과 함께 버무리듯 살짝 볶아주세요.

 

 

8. 기호에 맞게 진간장을 넣고 살짝 볶은 후 참기름과 깨소금을 뿌려줍니다.



[English Recipe]

 


If you have a delicious side dish, I think you'll feel less anxious because it is still used that day. So I made spicy stir-fry anchovy with stem of garlic.



Ingredient


300g of stem of garlic, 50g of anchovy, 2Ts of red pepper paste, 1Ts of red pepper powder,

2Ts of thick soy, 3Ts of oligosaccharide, 2Ts of plum extracts, 1Ts of Crushed garlic, 1/2Ts of sugar, sesame oil, ground sesame

 


Recipe

1. Cut out stem of garlic the 4 cm length after washing clean.



2. When the water starts to boil after adding a little salt, add  stem of garlic and blanch it for 5 seconds.



3. Put stem of garlic in cold water to remove heat and sieve the water out.



4. Pour anchovy into a stir frying pan and remove the smell. 

 

 

5.Put the seasoning ingredients in a bowl and mix well.

 

 

6. Put oil in a frying pan, stir-fry a little bit, then add the seasoning sauce and stir-fry it hard to boil.

 

 

7.When the sauce is cooked, add anchovy and stir-fry it lightly as if it were mixing with stem of garlic.

 



8. Add soy sauce to taste, stir-fry it lightly, and then sprinkle sesame oil and sesame salt on it. 

 

 

 

 



공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함