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감자옹심이(Potato Ongsimi)
쫄깃쫄깃하고 고소한 감자옹심이 만드는 법입니다.
재료
감자 900g(5개), 멸치다시육수 1L, 표고버섯 3개, 양파 1/4개, 당근 1/3개, 호박 1/3개, 홍고추 1개, 청양고추 1개, 다진마늘 1Tbs, 맛간장 1Tbs, 참치액젓 1Tbs, 꽃소금 1/3Tbs, 물 1.5컵, 미나리 약간, 들깨가루 2Tbs, 파
만들기
1. 멸치 15마리의 내장을 제거하고 팬에 살짝 덖어주세요.
2. 물 1.5L에 멸치와 다시마를 넣고 물이 끓기 시작하면 중 약불에서 20분간 끓여주세요.
3. 감자를 잘게 썬 뒤 물1.5컵을 붓고 믹서기에 갈아주세요.
4. 너무 곱지 않게 갈아주세요.
5. 면포에 담은 후 물기를 짜 주세요.
6. 감자물을 30분간 가라 앉혀주세요.
7. 양파, 당근, 호박을 반달모양으로 썰어주세요.
8. 표고버섯은 채를 썰어주세요.
9. 감자물을 따라 버려주세요.
10. 침전된 전분, 감자 건더기, 감자전분 1Tbs, 소금1/3Tbs를 넣고 섞어주세요.
11. 반죽이 되직하면 옹심이가 부드럽지 않고 딱딱해져요~
12. 감자반죽을 적당한 크기로 둥굴려 새알을 만들어주세요.
13. 냄비에 육수 1L와 다진마늘을 넣고 끓기 시작하면 옹심이를 넣어주세요.
14. 옹심이가 익어 떠오르면 야채와 고추를 넣고 2분간 끓여주세요.
15. 불을 끄고 미나리와 파를 넣고 들깨가루를 뿌려주세요.
[English Recipe]
This is how to make chewy and savory potato ongshim.
Ingredient
900g of potatoes, 1L of anchovy stock, 3 shiitake mushrooms, 1/4 of onion, 1/3 of carrot, 1/3 of pumpkin, 1 red pepper, 1 cheongyang pepper, 1Tbs of minced garlic, 1Tbs of soy sauce, 1Tbs of tuna Ackjeot, 1/3Tbs of Kosher salt, 1.5 cups of water, a little bit of Water Parsley, 2Tbs of perilla powder, green onion
Recipe
1. Remove the entrails of 15 anchovies and gently heat them in a pan.
2. Put anchovies and kelp in 1.5L of water and boil over medium-low heat for 20 minutes when the water starts to boil.
3. Chop the potatoes into small pieces and pour 1.5 cups of water and grind them in a blender.
4. Please grind it so that it's not too fine.
5. Put it in a cotton cloth and squeeze the water out.
6. Allow the potato water to subside for 30 minutes.
7. Slice onions, carrots, and pumpkins into half moon shapes.
8. Slice shiitake mushrooms.
9. Please pour out the potato water.
10. Add the precipitated starch, potato mixture, 1 Tbs potato starch, and 1/3 Tbs salt and mix.
11. If the dough is thick, Ongshimi becomes hard, not soft.
12. Roll the potato dough into appropriate sizes to make bird eggs.
13. Put 1L of stock and minced garlic in a pot and add Ongshimi when it starts to boil.
14. When Ongshimi is cooked, add vegetables and peppers and boil for 2 minutes.
15. Turn off the heat, add water parsley and green onion, sprinkle perilla powder.
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