티스토리 뷰

매실장아찌(Green Plum)

 

1년이 지나도 아삭아삭하고 쫄깃한 식감을 유지한 매실장아찌입니다.

 

 

재료  

청매실 2.5Kg, 천일염 1/4컵, 설탕 2Kg, 식초 1/4컵

 

만들기 



1. 매실에 식초를 넣고 10분간 담가두세요.


2. 흐르는 물에 씻어 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.


3. 이쑤시개를 이용하여 매실의 꼭지를 제거해주세요.


4. 매실의 중앙부위를 중심으로 + 모양으로 칼집을 내주세요.


5. 방망이를 이용하여 십자 중앙부분을 두드려주세요.


6. 매실에 천일염을 넣고 버무린 후 1시간 동안  절여주세요.


7. 중간에 뒤적여주세요.
 

8. 체에 받쳐 물기를 따라내 주세요.

 
9. 씨를 제거한 매실 2Kg : 설탕  2Kg = 1:1


10. 용기에 매실과 설탕을 넣고 고르게 섞어주세요.


11. 열탕한 용기에 매실을 넣고 중간에 한두번 뒤적여 설탕을 녹여주세요.


12. 20일 이후 드실 수 있어요. 


13. 실온에 1년을 두어도 아삭하고 쫄깃쫄깃한 장아찌예요~

 

 

 [English Recipe]

 

Following last time, there are 3 kinds of bread that are made from pastries. Last time, I made refreshments, but this time I prepared a kind of bread that can replace meals.

 

 Ingredient

 Green plum 2.5 kg, 1/4 cup of salt, 2kg of sugar, 1/4 cup of vinegar

 

 Recipe 

 


1. Add vinegar to plums and let soak for 10 minutes.


2. Wash under running water and sieve the water out.


3. Remove the stalk of plum with a toothpick.
 

4. Make a + shape cut around the center of the plum.


5. Use a bat to tap the center of the cross.
 

6. Mix plum with salt and marinate for 1 hour.
 

7. Please flip it in the middle.
 

8. Sieve the water out.


9. Plum 2 kg removed from seeds: 2 kg sugar = 1: 1


10. Mix plum and sugar evenly in a bowl.
 

11. Put plum in a hot container and melt the sugar by turning once or twice in the middle.


12. You can eat it after 20 days. 


13. It's crunchy and chewy pickles even if you leave it at room temperature for a year.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함