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마늘장아찌(Garlic Jangajji)
장아찌로 만들면 흔히들 식감이 흐물흐물해질거라고 생각하는 분들이 많으실텐데, 1년이 되도록 식감이 살아있고 아삭아삭한 마늘장아찌 만드는 법입니다.
재료
병 4L, 마늘 25개(90~100g), 물 900ml, 식초 900ml, 물 700ml, 소주 400ml, 매실청 200ml, 식초 400ml, 설탕 350g, 간장 3Tbs, 꽃소금 120g
만들기
1. 마늘대를 5cm 길이로 잘라주세요,
2. 속껍질 2겹을 남기고 벗겨주세요.
3. 마늘대를 아래로 하고 물이 들어가지 않게 씻어주세요.
4. 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.
5. 소독한 병에 마늘, 물 900ml, 식초 900ml를 넣고 검은 봉지를 덮어주세요.
6. 10일간 아린 맛을 우려내주세요.
7. 물을 따라 버려주세요.
8. 물 700ml, 소주 400ml, 매실청 200ml, 식초 400ml, 설탕 350g, 간장 3Tbs, 꽃소금 120g을 넣고 섞어주세요.
9. 마늘에 부어주세요.
10. 뚜껑을 닫고 검은 봉지를 씌운채 2달 동안 실온에 보관해주세요.
11. 아린 맛이 빠지면 드시면되요~
12. 실온에 둔지 1년 된 마늘장아찌예요.
13. 아삭아삭하네요~
[English Recipe]
Many people think that if you make it with pickled vegetables, the texture will become mushy, but it's how to make garlic pickled vegetables that are alive and crunchy for a year.
Ingredient
4L bottle, 25 garlic (90–100g), 900 ml water, 900 ml of vinegar, 700 ml water, 400 ml soju, 200ml plum extract, 400 ml vinegar, 350g sugar, 3Tbs soy sauce, 120g Kosher Salt
Recipe
1. Cut the garlic stand 5 cm long.
2. Peel it off leaving 2 layers of inner skin.
3. Put the garlic stick down and wash it so that the water doesn't get in.
4. Sieve the water out.
5. Put garlic, 900 ml of water and 900 ml of vinegar in a disinfected bottle and cover a black bag.
6. Cook the arin for 10 days.
7. Pour the water out.
8. Add 700ml of water, 400ml of soju, 200ml of plum extract, 400ml of vinegar, 350g of sugar, 3Tbs of soy sauce, and 120g of flower salt.
9. Pour it into the garlic.
10. Cover and store at room temperature in black bag for 2 months.
11. You can eat it when it's less pun·gent.
12. It's pickled garlic that's been at room temperature for a year.
13. It's crunchy.
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