티스토리 뷰

 

 

광장시장 마약김밥+겨자소스(Mini Gimbap)

 

광장시장 마약김밥은 그 이름 그대로 계속 그 맛을 떠올리게 되는 요리죠. 오늘은 저도 겨자소스를 사용하여 마약김밥을 만들어 보았습니다 ^^ 봄날 피크닉 기분을 내기에도 좋은 요리에요.

 

재료



김밥김 5장, 밥 두공기, 다시마, 단무지 10개, 깻잎 10장, 당근 1개, 어묵 4장, 물 2Tbs, 간장  2Tbs, 설탕 1Tbs, 겨자 1Tbs,  식초 1/2Tbs, 물  2Tbs, 간장  2Tbs, 설탕 1/2Tbs, 식초 1/2Tbs, 설탕 1/3Tbs, 다진마늘 1Tbs,

소금 1/4Tbs, 참기름, 깨소금, 식용유 

 

 

만들기 



1. 다시마를 넣고 밥을 고슬하게 지어주세요.

 


2. 물 2Tbs, 간장  2Tbs, 설탕 1Tbs, 겨자 1Tbs,  식초 1/2Tbs를 넣고 섞어주세요.


3.  김밥 찍어 먹을 소스예요~

 


4. 물 2Tbs, 간장 2Tbs, 설탕 1/2Tbs을 섞어 양념장을 만들어주세요.


5. 어묵을 0.5cm두께로 썰어주세요.



6. 어묵 길이에 맞춰 단무지를 썰어주세요.


7. 단무지의 두께를 반으로 갈라주세요.


8. 단무지에 식초 1/2Tbs, 설탕 1/3Tbs을 넣고 버무려주세요.


9. 당근을 반으로 자른 후 굵지 않게 채를 썰어주세요.


10. 팬에 식용유를 두르고 당근, 약간의 소금을 넣고 살짝 볶아주세요.

 


11. 참기름을 넣고 섞어주세요.


12. 맨에 식용유를 두르고 어묵을 살짝 볶은 후 양념장을 넣고 졸여주세요. 

 

 

13. 깨소금과 참기름을 넣고 섞어주세요.

 

14. 깻잎을 길이로 반으로 잘라주세요. 

 


15. 김을 4등분해주세요.



16. 밥에 소금 1/4Tbs, 참기름을 넣고 고르게 섞어주세요.



17. 김 위에 깻잎을 얹고 밥을 얇게 펴주세요.

 


18. 김 끝부분을 1.5cm정도 남기고 밥을 펴주셔야 김밥이 풀리지 않아요.



19. 단무지, 어묵, 당근을 얹고 김밥을 말아주세요.



20. 참기름을 바르고 깨소금을 뿌려주세요.

 

 [English Recipe]

 


Gwangjang Market Drug Gimbap is a dish that reminds me of the taste. Today, I made a drug kimbap using mustard sauce. ^^ It's also a great treat to make you feel like a picnic in the spring.

 

 

 Ingredient


5 Sheets of dried laver, 2 bowls of rice, kelp, 10 pickled radish, 10 sesame leaves, 1 carrot, 4 fish cakes, 2Tbs of water, 2Tbs of soy sauce, 1Tbs of sugar, 1Tbs of mustard, 1/2Tbs of vinegar, 2Tbs of water, 2Tbs of soy sauce, 1/2Tbs of sugar, 2Tbs soy sauce, 1/2Tbs sugar, 1/2Tbs vinegar, 1/3Tbs sugar, 1Tbs minced garlic,

1/4Tbs salt, sesame oil, sesame salt, cooking oil 

 

 Recipe 

1. Add kelp and cook rice in a dry way.
 

2. Add 2Tbs of water, 2Tbs of soy sauce, 1Tbs of sugar, 1Tbs of mustard, 1/2Tbs of vinegar and mix.


3. It's a sauce for gimbap.

 
4. Mix 2Tbs of water, 2Tbs of soy sauce, and 1/2Tbs of sugar to make the sauce.
  

5. Slice fish cake into 0.5cm thick pieces.

 


6. Slice the pickled radish according to the length of the fish cake.
  

7. Cut the thickness of the pickled radish in half.


8. Mix 1/2Tbs of vinegar and 1/3Tbs of sugar in pickled radish.

 


9. Cut the carrots in half and cut them into small pieces.



10. Grease a pan with cooking oil, add carrots and a little salt, and stir-fry slightly.



11. Add sesame oil and mix.



12. Put cooking oil on the bottom, stir-fry fish cake slightly, and boil it down with marinade. 

 

 

13. Add sesame salt and sesame oil and mix.

 


14. Cut perilla leaves in half length. 



15. Cut the seaweed into 4 parts.

 


16. Add 1/4Tbs of salt and sesame oil to the rice and mix evenly.

 


17. Put perilla leaves on top of seaweed and spread rice thinly.

 


18. You have to leave the end of the seaweed about 1.5cm and spread the rice to prevent the gimbap from being released.

 


19. Put pickled radish, fish cake, and carrot on top and roll the kimbap.

 


20. Apply sesame oil and sprinkle sesame salt.

 

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함