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미역국
저는 국들을 많이 좋아하지만, 미역국은 제가 좋아하는 국중에 손에 꼽히는 국이에요. 미역국에 밥 말아서 김치 얹어 후루룩 먹으면 밥한공기가 뚝딱이랍니다. 오늘은 소고기를 넣어 고소하고 깨끗한 맛의 미역국을 만들어볼게요.
재료
미역 8g, 소고기 100g, 참기름 1Ts, 집간장(맛간장) 1Ts, 물 1L, 마늘 7쪽, 소금
만들기
1. 미역은 찬물에 30분간 불려준 후 흐르는 물에 씻어 물기를 꼭 짜주세요.
2. 미역을 먹기 좋은 크기로 잘라줍니다.
3. 소고기는 찬물에 잠시 담구었다 건져 핏물을 제거합니다.
4. 냄비에 참기름과 소고기, 편을 썬 마늘을 넣고 잠시 볶아줍니다.
5. 소고기가 반쯤 익어갈 때 미역과 집간장을 넣고 여러번 뒤적여 볶아줍니다.
6. 물을 넣고 끓기 시작하면 중약불에서 20~25분간 끓여주세요.
7. 기호에 맞게 소금으로 간을 하여 줍니다.
[English Recipe]
I like soup a lot, but seaweed soup is one of my favorite. If you put some rice in seaweed soup with kimch, a bowl of rice will pop up. Today, we will add beef to sue and make a clean taste of seaweed soup.
Ingredient
8g of seaweed , 100g of beef, 1Ts of sesame oil, 1Ts of Soysauce, 1L of water, 7 Garlics, Salt
Recipe
1. Soak the seaweed in cold water for 30 minutes, then wash in running water and squeeze out the water.
2. Cut seaweed into bite-sized pieces.
3. Macerate beef in cold water to soak its blood out.
4. Put sesame oil, beef, and garlic(Which Cut the sides) in a pot and stir-fry for a while.
5. When the beef is about half cooked, add seaweed and soy sauce and stir-fry them many times.
6. Add water and when it starts to boil, simmer on medium heat for 20~25 minutes.
7. Season with salt to suit your taste.
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