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콩가루 팥앙금 쑥개떡 (Mugwort Tteok)
직접 빻은 쑥쌀가루를 이용해 만든 쑥개떡입니다. 쫀득하고 든든한 쑥개떡 만들기입니다.
재료
쑥 400g, 멥쌀 3컵, 쑥쌀가루 5컵 (500g), 끓는물 10Tbs, 설탕 2Tbs, 소금 약간, 팥앙금 420g, 참기름, 콩가루
만들기
1. 멥쌀을 씻어 5시간 동안 불린 후 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
2. 쑥을 다듬은 다음 씻어주세요.
3. 약간의 소금을 넣은 물에 살짝 데쳐주세요.
4. 찬물에 헹군 후 짜주세요.
5. 방앗간에서 소금을 넣고 빻아주세요.
6. 쑥쌀가루 5컵에 설탕, 끓는 물을 넣고 반죽을 해주세요.
7. 찜기에 시트를 깔고 반죽을 얹어주세요.
8. 김이 오르면 찜기를 얹고 25분간 쪄주세요.
9. 팥앙금을 30g,씩 분할해주세요.
10. 물에 약간의 소금을 넣고 녹여주세요.
11. 도마에 참기름을 바르고 떡반죽을 올린후 치대어주세요.
12. 소금물을 약간씩 묻혀가며 반죽의 되기를 조절해주세요.
13. 마르지 않도록 젖은 면포나 랩을 덮어주세요.
14. 적당양을 떼어 팥을 감싸기 좋게 만들어주세요.
15. 팥을 넣고 감싸주세요.
16. 콩가루를 묻혀주세요.
[English Recipe]
This is mugwort rice cake made with ground mugwort rice flour. It's a chewy and reliable mugwort rice cake.
Ingredient
400g of mugwort, 3 cups of glutinous rice, 5 cups of mugwort rice flour (500g), 10Tbs of boiling water, 2Tbs of sugar, 420g of salt, red bean paste, sesame oil, bean powder
Recipe
1. Wash and soak the rice for 5 hours and sieve the water out.
2. Trim mugwort and wash it.
3. Blanch it slightly in water with a little salt.
4. Rinse it in cold water and squeeze it.
5. Add salt and grind it in the mill.
6. Add sugar and boiling water to 5 cups of mugwort rice flour and knead.
7. Put a sheet on the steamer and put the dough on it.
8. When the steam rises, put on a steamer and steam it for 25 minutes.
9. Divide the red bean paste into 30g pieces.
10. Add a little salt to the water and dissolve.
11. Put sesame oil on the cutting board and put rice cake batter on it.
12. Apply some salt water and adjust the shape of the dough.
13. Cover with wet cotton cloth or wrap to prevent dryness.
14. Remove the dough in a reasonable size and make it easier to wrap around red beans.
15. Add red beans and wrap it.
16. Put bean powder on it.
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