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보리카스테라(Barley Castella)
집에 있는 보리가루를 사용해 카스테라 빵을 만들어보았어요. 카스테라를 기포없이 성공적으로 만드는 노하우도 알려드려요!
재료
보릿가루 60g, 박력분 45g, 계란 3개, 설탕 90g, 소금 2g, 우유 25g, 카놀라유 25g, 베이킹파우더 3g
만들기
1. 계란을 따뜻한 물에 30분간 담궈 냉기를 빼주세요.
2. 보릿가루, 밀가루, 베이킹파우더, 소금을 넣고 섞어주세요.
3. 계란을 30초간 풀어주세요.
4. 설탕을 여러번 나누어 넣어 가며 휘핑해주세요.
5. 80%로 휘핑한 후 저단으로 내리고 머랭을 고르게 휘핑하여 큰 기공을 제거해주세요.
6. 가루를 넣고 아래서 위로 올려 가루를 흩어가며 섞어주세요.
7. 카놀라유와 우유, 반죽 약간을 넣고 섞어주세요.
8. 반죽에 부어 살살 섞어주세요.
9. 머핀틀에 유산지를 깔고 반죽을 70%정도 부어주세요.
10. 도구를 이용하여 큰 기포를 제거해주세요.
11. 170°로 예열된 오븐에서 25~30분간 구워주세요.
[English Recipe]
I made Castella bread using barley powder at home. Let me tell you how to make Castella successful without bubbles!
Ingredient
60g of barley powder, 45g of flour, 3 eggs, 90g of sugar, 2g of salt, 25g of milk, 25g of canola oil, 3g of baking powder.
Recipe
1. Immerse eggs in warm water for 30 minutes to cool off.
2. Add barley powder, flour, baking powder, and salt and mix.
3. Beat the eggs for 30 seconds.
4. Whip sugar several times.
5. After whipping at 80%, lower it to the bottom and evenly whip the meringue to remove the large pores.
6. Add the powder and mix it by spreading it from bottom to top.
7. Add canola oil, milk, and a little bit of dough and mix.
8. Pour it into the batter and mix it gently.
9. Place the wax paper on the muffin frame and pour the dough about 70%.
10. Remove the large bubbles using the tool.
11. Bake in an oven preheated at 170° for 25 to 30 minutes.
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