티스토리 뷰
계란 샌드위치 (Egg sandwich)
폭신폭신한 맛이 매력적인 계란샌드위치입니다. 식감도 좋고 맛도 부드러워서 한 입을 드시면 그 맛을 즐기실 수 있을 거에요.
재료
계란 6개, 식빵, 마요네즈 6Tbs, 슬라이스치즈 2장, 소금 1/2Tbs, 식초 2Tbs, 소금 약간, 후추
만들기
1. 계란이 잠길 만큼의 물을 부어주세요.
2. 소금과 식초를 넣어주세요.
3. 뚜겅을 닫고 끓기시작 10분간 삶아주세요.
4. 찬물에 식혀주세요.
5. 껍질을 벗겨 노른자와 흰자를 분리해주세요.
6. 노른자와 흰자를 각각 체에 내려주세요.
7. 슬라이스치즈를 잘게 썰어주세요.
8. 계란, 슬라이스치즈, 마요네즈, 소금약간, 후추를 넣고 섞어주세요.
9. 치즈와 마요네즈가 들어가서 짜지지 않도록 소금을 기호에 맞게 넣어주세요.
10. 한쪽 식빵에 적당 양을 바른 후 다른 식빵을 덮어주세요.
11. 사면을 자른 후 적당한 크기로 잘라주세요.
[English Recipe]
It's an egg sandwich with a soft and soft taste. The texture is good and the taste is soft, so you can enjoy the taste if you take a bite.
Ingredient
6 eggs, white bread, 6Tbs mayonnaise, 2 slices of cheese, 1/2Tbs salt, 2Tbs vinegar, a little salt, pepper
Recipe
1. Pour enough water to soak the eggs.
2. Add salt and vinegar.
3. Close the lid and boil for 10 minutes to start boiling.
4. Cool in cold water.
5. Peel and separate the yolk and whites.
6. Sift each yolk and white into a sieve.
7. Chop the sliced cheese finely.
8. Add eggs, sliced cheese, mayonnaise, a little salt and pepper and mix.
9. Add salt according to your taste so that the cheese and mayonnaise do not get salty.
10. Apply an appropriate amount on one bread and cover the other bread.
11. Cut the slopes and cut them into suitable size.
'김상궁의 다과상 레시피' 카테고리의 다른 글
쉽게 만드는 만두, 투명한 굴림만두(Rolling dumpling) (0) | 2021.01.27 |
---|---|
이렇게 쉽고 맛있게 단호박 식혜 만들기 | Sweet Rice Punch with Sweet pumpkin (0) | 2021.01.23 |
찹쌀 꿀팥도넛(Glutinous rice donut) / 꿀도넛 만들기 (0) | 2021.01.06 |
육회(Korean style raw beef) 양념장 / 육회 가게처럼 맛있게 만들기 (0) | 2021.01.02 |
폭신폭신한 떡 호박고지설기(Dried Pumpkin Seolgi) 만들기 (0) | 2020.12.29 |