티스토리 뷰

계란 샌드위치 (Egg sandwich)

 

폭신폭신한 맛이 매력적인 계란샌드위치입니다. 식감도 좋고 맛도 부드러워서 한 입을 드시면 그 맛을 즐기실 수 있을 거에요.

 

재료

 

계란 6개, 식빵, 마요네즈 6Tbs, 슬라이스치즈 2장, 소금 1/2Tbs, 식초 2Tbs, 소금 약간, 후추

 

만들기 


1. 계란이 잠길 만큼의 물을 부어주세요.


2. 소금과 식초를 넣어주세요.


3. 뚜겅을 닫고 끓기시작 10분간 삶아주세요.
 

4. 찬물에 식혀주세요.


5. 껍질을 벗겨 노른자와 흰자를 분리해주세요.


6. 노른자와 흰자를 각각 체에 내려주세요.


7. 슬라이스치즈를 잘게 썰어주세요.


8. 계란, 슬라이스치즈, 마요네즈, 소금약간, 후추를 넣고 섞어주세요.
 

9. 치즈와 마요네즈가  들어가서 짜지지 않도록 소금을 기호에 맞게 넣어주세요.


10. 한쪽 식빵에 적당 양을 바른 후 다른 식빵을 덮어주세요.


11. 사면을 자른 후 적당한 크기로 잘라주세요.

 

 

 [English Recipe]

 

It's an egg sandwich with a soft and soft taste. The texture is good and the taste is soft, so you can enjoy the taste if you take a bite.

 

 Ingredient


6 eggs, white bread, 6Tbs mayonnaise, 2 slices of cheese, 1/2Tbs salt, 2Tbs vinegar, a little salt, pepper

   Recipe


1. Pour enough water to soak the eggs.


2. Add salt and vinegar.


3. Close the lid and boil for 10 minutes to start boiling.
 

4. Cool in cold water.


5. Peel and separate the yolk and whites.


6. Sift each yolk and white into a sieve.


7. Chop the sliced ​​cheese finely.


8. Add eggs, sliced ​​cheese, mayonnaise, a little salt and pepper and mix.
 

9. Add salt according to your taste so that the cheese and mayonnaise do not get salty.


10. Apply an appropriate amount on one bread and cover the other bread.


11. Cut the slopes and cut them into suitable size.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함