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육회(Korean style raw beef)
개인적으로 육회를 참 좋아하는데요. 오늘은 집에서도 쉽게 만드는 육회양념장 레시피를 준비해보았습니다. 간단히 무쳐드세요.
재료
소고기(육회용) 300g, 배 1개, 계란 노른자 1개, 간장 1Tbs, 맛간장(집간장) 1/2Tbs, 매실청 1Tbs, 멸치액젓 약간, 설탕 1/2Tbs, 깨소금, 참기름, 다진마늘 1Tbs
만들기
1. 간장, 맛간장, 멸치액젓, 설탕, 매실청, 깨소금, 참기름을 넣고 섞어주세요.
2. 키친타올을 이용하여 고기의 핏물을 제거해주세요.
3. 양념장 2Tbs와 후추를 넣고 버무려주세요.
4. 양념장은 기호에 맞게 가감해주세요.
5. 배를 적당한 크기로 채를 썰어 접시에 담아주세요.
6. 배와 함께 육회를 올려주세요.
7. 계란 노른자를 육회 위에 올려주세요.
[English Recipe]
Personally, I like yukhoe a lot. Today, I prepared a recipe for yukhoe marinade that is easy to make at home. Make it simple.
Ingredient
300g of beef (Korean style raw beef), 1 pear, 1 egg yolk, 1Tbs of soy sauce, 1/2Tbs of soy sauce (for soup), 1Tbs of plum syrup, a little bit of anchovy liquid, 1/2Tbs of sugar, sesame salt, sesame oil, Minced Garlic 1Tbs
Recipe
1. Add soy sauce, seasoned soy sauce, anchovy sauce, sugar, plum syrup, sesame salt, and sesame oil and mix them.
2. Use a kitchen towel to remove the blood from the meat.
3. Add 2Tbs of marinade and pepper and mix.
4. Add or add the sauce to your taste.
5. Cut the pear into appropriate sizes and place it on a plate.
6. Please put yukhoe with the pear.
7. Place egg yolk on top of yukhoe.
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