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굴림만두(Rolling dumpling)
가족들이 다 갖히 모여 만두를 빚는 것은 따뜻한 풍경이기는해도 그만큼의 노고를 요구하는 일인데요, 오늘은 맛있는 만두를 만들면서도 또 쉽게 만들 수 있는 레시피인 굴림만두를 준비해보았습니다.
재료
돼지고기 500g, 두부 500g, 감자전분, 김치 1/4쪽, 숙주나물 300g, 알배추 200 g, 계란 2개, 홍고추 1개, 고춧가루 3스푼, 파 3대, 다진마늘 4스푼, 맛술 2스푼, 소금 3/4스푼, 소금 약간, 설탕 1/2스푼, 후추, 참기름,
만들기
1. 끓는 물에 약간의 소금을 넣고 속배추와 숙주나물를 삶아주세요.
2. 약 20초간 데쳐주세요.
3. 데친 배추와 숙주나물을 잘게 썰어주세요.
4. 홍고추와 김치도 잘게 썰어주세요.
5. 배추와 김치, 숙주나물, 두부를 베보자기에 넣고 짜주세요.
6. 배추와 숙주, 김치는 너무 꼭 짜면 섬유질이 길겨지고 맛있는 맛이 다 빠져요.
7. 적당하게 짜 주세요.
8. 두부는 꼭 짜주세요.
9. 배추, 숙주, 물기뺀 두부1/2, 돼지고기, 홍고추, 계란, 맛술, 다진마늘, 파, 후추, 소금 3/4스푼, 참기름을 넣고 치대듯 섞어주세요.
10. 적당한 양을 덜어 양손을 오가며 치대어주면 둥근모양이 만들어져요.
11. 전분가루를 묻혀주세요.
12. 물기뺀 김치, 물기뺀 두부1/2, 고춧가루, 돼지고기, 계란, 맛술, 다진마늘, 파, 후추, 소금 약간, 참기름을 넣고 치대듯 섞어주세요.
13. 적당한 양을 덜어 양손을 오가며 치대어주면 둥근모양이 만들어져요.
14. 전분가루를 묻혀주세요.
15. 젖은 면포를 깔고 만두를 올려주세요.
16. 김이 오르는 찜기에서 10분간 쪄주세요.
17. 완전히 식은 후 만두를 떼어주세요.
18. 기호에 맞게 간을 해주세요.
[English Recipe]
Family members gather together to make dumplings, which is a warm landscape, but requires as much hard work. Today, we prepared Gulim dumpling, a recipe that can be made easily while making delicious dumplings.
Ingredient
Pork 500g, Dubu 500g, Potato Starch, 1/4 Kimchi, Green Bean Sprouts 300g, Chinese Cabbage 200g, 2 Eggs, 1 Red Pepper, 3Tbs of Red Pepper Powder, 3 Green onions, 4 Tbs of Minced Garlic, 2 Tbs of Cooking wine, 3/4 tbs of salt, a little salt, 1/2 tbs of sugar, pepper, sesame oil,
Recipe
1. Put a little salt in boiling water and boil the cabbage and bean sprouts.
2. Blanch for about 20 seconds.
3. Chop the boiled cabbage and bean sprouts finely.
4. Chop red pepper and kimchi.
5. Put the cabbage, kimchi, bean sprouts, and dubu in a vegetable ware and squeeze.
6. If you squeeze cabbage, bean sprouts, and kimchi too tightly, the fiber gets longer and all the delicious flavors disappear.
7. Squeeze it moderately.
8. Be sure to squeeze the dubu.
9. Add cabbage, bean sprouts, 1/2 of dried dubu, pork, red pepper, egg, sake, minced garlic, green onion, pepper, 3/4 spoon of salt, sesame oil, and mix.
10. Take an appropriate amount and knead it with your hands to make a round shape.
11. Apply starch powder.
12. Add drained kimchi, drained
dubu 1/2, red pepper powder, pork, egg, cooking wine, minced garlic, green onions, pepper, a little salt, and sesame oil and mix them.
13. Take an appropriate amount and knead both hands to make a round shape.
14. Apply starch powder.
15. Put the dumplings on a wet cotton cloth.
16. Steam in a steamer with steam for 10 minutes.
17. Remove the dumplings after cooling completely.
18. Season it according to your preference.
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