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찹쌀 꿀팥도넛(Glutinous rice donut)

 

며칠전 파리바게트에서 사먹었었는데 너무 맛있더라구요. 그래서 한번 만들어보았습니다. 꿀과 팥의 단맛이 어우러져 더 맛있는 찹쌀꿀팥도넛을 한번 만들어 드셔보세요.

 

재료


습식 찹쌀가루 3컵, 중력분 1/2컵, 물 85g( 11Tbs), 팥앙금 130g, 흑설탕 2Tbs, 베이킹파우더 2g, 소금 4g, 흰설탕 2Tbs, 식용유, 계피가루 1Tbs, 씨리얼 30g

 

* 재료에 적혀있는 물의 양은 절대적인 비율이 아닙니다. 찹쌀가루의 보관상태, 찹쌀을 불렸던 상태등에 따라 물의 양은 달라질 수 있습니다. 물은 한숟갈 한숟갈 넣어가며, 영상과 반죽의 상태를 비교한 뒤 추가 혹은 가감해주세요.

 

만들기 


1. 가루류와 흰설탕 소금을 넣고 섞어 주세요.

2.  끓는물 85g( 11Tbs)을 넣고 반죽을 해주세요.
 
3. 물의 양을 적당한 반죽이 되도록 가감해주세요.

4. 위생봉지에 담아 1시간 정도 서늘한 곳에서 숙성시켜주세요.
 
5. 콘프로스트를 위생봉지에 담아 밀대를 이용하여 적당한 크기로 부셔주세요.

6. 여러번 다시 반죽하여 영상의 반죽상태가 되게 만들어주세요.
 
7. 30g씩 반죽을 분할해주세요.

8. 팥앙금과 흑설탕을 적당량 넣고 포장해주세요.
 
9. 콘프로스트를 묻혀주세요.

10. 10분간 표면을 말려주세요.

11.165° ~ 170°의 온도에서 약 7분간 굴려가면서 튀겨주세요.

12. 도넛이 위로 떠오르고 갈색이 되면 건져주세요.

13. 키친타올에 올려 여분의 기름을 제거해주세요.

 

 [English Recipe]

 

 I bought it at Paris Baguette a few days ago and it was so delicious. So I made it. The sweetness of honey and red bean blends to make the glutinous rice honey red bean donut more delicious.

 

 Ingredient


3 cups of wet glutinous rice powder, 1/2 cup of flour, water 85g (11Tbs), red bean paste 130g, 2Tbs of brown sugar , 2g of baking powder, 4g of salt, 2Tbs of white sugar, cooking oil, 1Tbs cinnamon powder, Cereal 30g

 

* The amount of water written on the ingredients is not an absolute percentage. The amount of water may vary depending on the storage condition of glutinous rice powder and the condition in which glutinous rice was soaked. Add a spoonful of water and add or subtract after checking the condition of the dough.

   Recipe


1.  Add powder, white sugar, salt and mix.


2. Add 85g (11Tbs) of boiling water and knead.


3. Add or subtract the amount of water to make a suitable dough.


4. Put it in a sanitary bag and let it ripen in a cool place for about an hour.


5. Put the cereal in a sanitary bag and crush it into suitable size using a rolling pin.


6. Please knead several times to make it similar to the dough state in the video.

 
7. Divide the dough by 30g each.


8. Put an appropriate amount of red bean paste and brown sugar and wrap it.


9. Dip the cereal.


10. Dry the surface for 10 minutes.


11. Roll and fry at temperatures of 165° to 170° for approximately 7 minutes.


12. When the donut rises and turns brown, take it out.
 

13. To remove grease, put it on a kitchen towel for a while.

 

 

 

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