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편생강(Sliced Ginger) 

 

따뜻한 겨울에 몸에 열을 내도록 도와주는 음식으로 생강만큼 좋은 음식이 없죠. 생강편/편생강 만드는 법입니다.

 

재료 


생강400g, 설탕 180g, 레몬즙 1Tbs, 소금 약간

 

만들기 



1. 생강 500g을 껍질을 벗겨주세요.

2. 2mm 정도의 두께로 썰어주세요.

3. 찬물에 담가 7시간 동안 매운맛과 전분을 빼주세요.

4. 중간중간 물을 갈아주세요.

5. 체에 받쳐 물기를 빼주세요.

6. 기호에 맞게 레몬즙을 넣어주세요.

7. 약불에서 편생강을 졸여주세요.
  
8. 중간중간 뒤적여주세요.

9. 어석어석하는 소리가나기 시작하면 아주 약불에서 계속 뒤적여주세요.
  
10. 팬 밑면의 설탕이 갈색이 나기 직전 불을 꺼주세요.

11. 남은 열로 생강을 더 마르도록 잠시 말려주세요.
 
12. 넓은 곳에 펼쳐서 잠시 식혀주세요.

13. 밀폐용기에 넣고 냉장 보관해 주세요.


 

 [English Recipe]

 

It's a food that helps your body heat up in the warm winter and there's no better food than ginger. How to make gingerbread/pyeonsang.

 

 Ingredient


400g of ginger, 180g of sugar, 1 Tbs of lemon juice, a little bit of salt

 

  Recipe


1. Peel 500g of ginger.

2. Please cut it into 2mm thick pieces.

3. Soak in cold water and remove the spiciness and starch for 7 hours.

4. Change the water from time to time.

5. Drain on a sieve.

6. Add lemon juice to your taste.

7. Boil the sliced ginger over low heat.

8. Please search from time to time.

9. If you start to hear the clutter, keep searching over low heat.

10. Turn off the heat before the sugar on the bottom of the pan turns brown.

11. Please dry the ginger for a moment to dry it further with the remaining heat.

12. Spread it out in a large area and let it cool for a while.

13. Put it in airtight container and refrigerate it.

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