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호박죽(Pumpkin porridge)
노란 빛깔이 매력적인 호박죽은 언제나 입맛을 돋우는 음식인 것 같아요. 따뜻하고 속도 편안한 늙은 호박죽 만들기입니다.
재료
늙은 호박 1Kg, 물 800ml, 찹쌀가루 10Tbs, 물 1컵, 황설탕 3Tbs, 백설탕 4Tbs, 소금 약간, 대추, 호박씨, 냉동홍시 2개
만들기
1. 호박의 겉면을 씻은 후 감자칼로 껍질을 벗겨주세요.
2. 호박을 적당한 크기로 잘라주세요.
3. 물 1컵에 찹쌀가루를 넣고 풀어주세요.
4. 냄비에 호박과 물 800ml를 붓고 10분간 끓여주세요.
5. 냉동홍시를 넣어주세요
6. 주걱이나 핸드믹서를 이용하여 으깨거나 갈아주세요.
7. 설탕을 넣어주세요.
8. 2분정도 농도가 나도록 졸여주세요.
9. 찹쌀물을 넣고 저어주세요.
10. 저을 때 묵직한 느낌이 날 때 까지 저어주세요.
11. 냄비 바닥에 눌러 붙지 않도록 자주 저어주세요.
12. 약간 되직한 농도가 되면 불을 꺼주세요.
13. 드실때 약간의 소금과 고명을 올려주세요.
[English Recipe]
I think pumpkin porridge, which has an attractive yellow color, is always an appetizing food. It is making old pumpkin porridge that is warm and easy to speed.
Ingredient
1Kg of Pumpkin, 800ml of water, 10Tbs of glutinous rice flour, 1 Cup of water, 3Tbs of Brown sugar, 4 Tbs of White Sugar, a little bit of salt, jujube, Pumpkin Seed, 2 Ice ripe persimmon
Recipe
1. Wash the surface of the pumpkin and peel it with a potato knife.
2. Cut the pumpkin into appropriate sizes.
3. Put glutinous rice flour in 1 cup water and mix.
4. Pour 800ml of pumpkin and water into a pot and boil for 10 minutes.
5. Please put the persimmon inside.
6. Mash or grind using a spatula or a hand mixer.
7. Add sugar, please.
8. Boil it for 2 minutes.
9. Add glutinous rice water and stir.
10. Stir until it feels heavy.
11. Stir frequently to prevent sticking to the bottom of the pot.
12. Turn off the heat when it's a little thick.
13. Please add some salt and garnish when you eat.
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