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무반죽 바나나 쌀빵(Banana Rice Bread)
추워서 그럴까요. 요즘은 빵을 굽는 일이 즐겁습니다. 오늘은 밀가루로 지친 위에 편안함을 주고자 밀가루를 넣지 않은 쌀빵을 만들어 보았어요. 건강하고, 또 만들기 쉬운 아주 좋은 간식이랍니다.
재료
바나나 100g, 강력쌀가루 200g, 우유 200g, 이스트 6g, 설탕 1Tbs, 레몬즙 5g, 피칸 20g, 카놀라유 15g, 메이플시럽 15g, 소금 4g
만들기
1. 팬에 피칸 혹은 호두를 살짝 볶아주세요.
2. 피칸을 잘게 잘라주세요.
3. 바나나를 으깨어주세요.
4. 우유를 전자레인지에 1분간 돌려주세요.
5. 바나나에 우유, 메이플시럽, 카놀라유, 레몬즙, 소금, 이스트, 설탕을 넣고 섞어주세요.
6. 쌀가루를 넣고 섞어주세요.
7. 피칸을 넣고 섞어주세요.
8. 버터를 바른 틀에 부어주세요.
9. 얇게 썬 바나나와 피칸을 얹어주세요.
10. 따뜻한 곳에서 30분간 발효를 해주세요.
11. 오븐을 160°로 예열한 후 40분간 구워주세요.
[English Recipe]
Maybe it's because it's cold. I enjoy baking bread these days. Today, I made rice bread without flour to give comfort to my tired stomach. It is a very good snack that is healthy and easy to make.
Ingredient
100g of banana, 200g of Rice powder, 200g of milk, 6g of yeast, 1Tbs of sugar, 5g of Lemon Juice, 20g of pecan, 15g of Canola oil, 15g of Maple syrup, 4g of salt
Recipe
1. Stir-fry pecan or pecan lightly in a pan.
2. Cut the pecan into small pieces, please.
3. Mash the bananas.
4. Microwave the milk for 1 minute.
5. Mix banana with milk, maple syrup, canola oil, lemon juice, salt, yeast, and sugar.
6. Add rice flour and mix.
7. Add pecan and mix.
8. Pour the butter into the mold.
9. Add sliced bananas and pecans.
10. Ferment in a warm place for 30 minutes.
11. Preheat the oven to 160° and bake for 40 minutes.
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