티스토리 뷰
단호박 참깨빵 (Sweet Pumpkin Bread with Sesames)
단호박과 깨를 사용하여 만든 빵입니다. 폭신폭신하고 부드러운 맛이 매력적인 빵이에요.
재료
강력분 250g, 단호박 200g, 전지분유 10g, 설탕 10g, 소금 5g, 올리고당 20g, 카놀라유 25g, 생크림 20g, 계란 1개, 이스트 7g, 호박가루 5g, 검정깨, 참깨, 계란물
만들기
1. 단호박을 씨를 발라낸 후 위생봉지에 넣고 구멍을 내어주세요.
2. 전자레인지에서 5분간 돌려주세요.
3. 껍질을 벗겨주세요.
4. 밀가루, 소금, 설탕을 넣고 섞어주세요.
5. 호박가루, 전지분유, 이스트를 넣고 섞어주세요.
6. 단호박 100g을 넣고 밀가루에 배이게 비벼주세요.
7. 생크림, 올리고당, 카놀라유, 계란을 넣고 섞어주세요.
8. 표면이 매끈하도록 15분간 반죽을 해주세요.
9. 랩을 덮운 후 따뜻한 곳에서 1시간 동안 1차 발효를 해주세요.
10. 반죽의 기포 를 뺀후 16등분을 해주세요.
11. 둥굴리기를 해주세요.
12. 젖은 면포나 랩을 덮고 10분간 휴지 시켜주세요.
13. 반죽의 윗부분에 계란물을 묻힌 후 참깨와 검정깨를 묻혀주세요.
14. 버터를 바른 사각틀에 넣어주세요.
15. 랩을 덮고 따뜻한 곳에서 40분간 2차 발효를 해주세요.
16. 170°로 예열된 오븐에서 25분간 구워주세요.
[English Recipe]
This bread is made with sweet pumpkin and sesame. It's a bread with a soft and soft taste.
Ingredient
250g of hard wheat flour, 200g of Sweet Pumpkin, 10g of whole milk powder, 10g of sugar, 5g of salt, 20g of oligosaccharide, 25g of Canola oil, 20g of Whipping cream, 1 egg, 7g of yeast, 5g of pumpkin powder, Black Sesame, Sesame, egg mixture
Recipe
1. Remove the pumpkin seeds and put them in a sanitary bag and make a hole.
2. Turn it in the microwave for 5 minutes.
3. Peel the skin, please.
4. Add the flour, salt, and sugar and mix.
5. Add pumpkin powder, battery milk, and yeast and mix.
6. Add 100g of sweet pumpkin and mix it with flour.
7. Add whipped cream, oligosaccharide, canola oil, and eggs and mix.
8. Dough for 15 minutes to smooth surface.
9. Cover the plastic wrap and ferment for 1 hour in a warm place.
10. Remove the bubbles from the dough and divide it into 16 pieces.
11. Roll it around, please.
12. Cover with wet cotton cloth or wrap and let rest for 10 minutes.
13. Grease the top of the dough with egg water and coat with sesame and black sesame.
14. Put it in a buttered square frame.
15. Cover with plastic wrap and allow to 2nd fermentation in warm place for 40 minutes.
16. Bake in a preheated oven at 170° for 25 minutes.
'김상궁의 다과상 레시피' 카테고리의 다른 글
패스트리 생지로 만드는 초간단 빵 3종 모음(a collection of three kinds of ultra-simple bread made from pastry.) (0) | 2020.11.21 |
---|---|
[노밀가루] 건강간식 / 무반죽 바나나 쌀빵(Banana Rice Bread) 만들기! (0) | 2020.11.14 |
앙버터 모나카(MONACA) 아주 쉽게 만들기 (1) | 2020.10.20 |
간단 아이간식! 딸기잼쿠키(Strawberry Jam Cookie) 레시피 (0) | 2020.10.13 |
바스크 치즈케이크(Basque Burnt Cheese Cake) 만들기 (0) | 2020.10.06 |