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무조림(Braised White Radish)
가을무를 먹으면 의사도 필요 없다고 하죠? 오늘은 가을무를 졸여서 밥도둑을 무조림을 만들어 보았어요.
재료
무 800g, 간장 1/4컵, 맛간장 (집간장) 1Tbs, 물 1/2컵, 참치액젓 1/2Tbs, 고춧가루 2Tbs, 흑설탕 1Tbs, 쌀엿 1Tbs, 물 3컵, 참기름, 들기름, 편마늘 5개, 생강 1톨, 파 반개, 청양고추 1개, 다시마, 멸치 15마리
만들기
1. 멸치를 전자레인지에 20초간 돌려 비린내를 제거해주세요.
2. 다시팩에 멸치와 생강을 넣어주세요.
3. 물 1/2컵, 간장, 맛간장 (집간장), 쌀엿, 고춧가루, 설탕, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.
4. 무를 3cm두께로 썰어주세요.
5. 4등분을 해주세요.
6. 무와 다시팩, 다시마, 물 3컵, 대파, 편썬마늘, 양념장을 넣고 끓여주세요.
7. 끓기시작 10분 뒤 다시마를 꺼내주세요.
8. 중불로 줄인 후 10분 뒤 다시팩을 꺼내주세요.
9. 중약불로 줄인 후 청양고추를 넣고 30 ~ 40분간 끓여주세요
10. 양념이 고르게 배이게 중간 중간 뒤적여 주세요.
11. 들기름을 넣고 뒤적여 준 뒤 불을 꺼주세요.
12. 참기름을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
If you eat autumn radish, you don't need a doctor, do you? Today, we boiled down autumn radish to make braised radish with rice thief.
Ingredient
800g of White radish, Quater Cup of Soy Sauce, 1Tbs of Soy Sauce for soup, Half Cup of water, Half Tbs of Tuna Akjeot, 2Tbs of Red Pepper Powder, 1Tbs of Brown sugar, 1Tbs of Grain Syrup, 3 Cup of water, Sesame Oil, Perilla Oil, 5 Sliced Garlic, 1 Ginger, Half of Spring onion, Cheongyang Pepper, Kelp, 15 Anchovies
Recipe
1. Turn anchovies in the microwave for 20 seconds to remove them in the microwave for 20 seconds.
2. Put anchovies and ginger in the pack.
3. Add 1/2 cup water, soy sauce, soy sauce (house soy sauce), rice starch, red pepper powder, sugar, and tuna fish sauce and mix.
4. Cut the radish into 3cm thicknesses.
5. Divide it into quarters, please.
6. Add radish, kelp, 3 cups of water, green onion, pyeonsun garlic, and marinade and boil.
7. Remove kelp 10 minutes after boiling.
8. Reduce the heat to medium and take out the pack 10 minutes later.
9. Reduce heat to medium low and add chungyang red pepper and simmer for 30 to 40 minutes.
10. Put the sauce in the middle so that it's evenly marinated.
11. Add perilla oil, rummage, and turn off the heat.
12. Add sesame oil and mix.
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