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상도동 닭떡볶이(Tteokbokki)
백종원도 먹고 헛웃음을 지었던 닭떡볶이. 시국이 시국이니만큼 직접 가긴 걱정이되고, 맛있지만 독특한 음식이란 말에 끌려 한번 만들어보았습니다. 참기름과 김가루를 넣어도, 넣지 않아도 맛있는 닭떡볶이입니다.
재료
밀떡볶이 300g, 닭다리살 350g, 양배추 1장, 어묵 3장, 청양고추 1개, 대파 반개, 치킨스톡 반개, 물 1컵, 물 2컵, 고추장 2Tbs, 고춧가루 3Tbs, 다진마늘 2Tbs,
간장 1&1/2Tbs, 맛간장(집간장) 1/2Tbs, 설탕 2Tbs, 생강 약간, 김가루, 참기름, 후추
만들기
1. 생강을 넣은 물이 끓기 시작하면 닭다리살을 넣고 살짝 데쳐주세요.
2. 끓기 시작하면 30~40초 후 닭다리살을 꺼내어 찬물에 헹구어주세요.
3. 닭다리살을 적당한 크기로 잘라주세요.
4. 양배추와 대파, 청양고추, 어묵을 적당한 크기로 잘라주세요.
5. 물 1컵, 간장, 맛간장, 고춧가루, 고추장, 다진마늘, 설탕을 넣고 섞어주세요.
6. 냄비에 닭, 양배추, 어묵, 밀떡을 넣고 양념장과 물 2컵을 부어주세요.
7. 치킨스톡을 넣어주세요.
8. 끓기 시작 3분 정도 끓으면 청양고추와 대파, 후추를 넣고 약불로 줄여주세요.
9. 닭이 다 익었으면 드시기시작합니다.
10. 닭 떡볶이가 반으로 줄어들면 기호에 맞게 김가루와 참기름을 넣어주세요.
[English Recipe]
Chicken tteokbokki that Baek Jongwon ate and laughed at. As the situation is in a state of affairs, I am worried about going there myself, and I was attracted to the word "delicious but unique food," so I made it. It's chicken tteokbokki that tastes good without sesame oil and seaweed flakes.
Ingredient
300g of Tteok, 350g of chicken leg meat, 1 sheet of Cabbage, 3 Sheets of Fish cake, 1 Cheongyang Pepper, Half of spring onion, Half of Chiken Stock, 1 Cup of Water, 2 Cup of Water, 2 Tbs of Red Pepper Paste, 3 Tbs of Red Pepper Powder, 2Tbs of Grind Galric
1 & Half Tbs of Soy sauce, Half Tbs of Soy sauce for soup, 2Tbs of Sugar, A little bit of Ginger, Sea Weeds, Sesame oil, pepper
Recipe
1. When the ginger water starts to boil, add the chicken leg meat and blanch slightly.
2. When it starts to boil, take out the chicken leg meat and rinse it in cold water after 30 to 40 seconds.
3. Cut the chicken leg meat into appropriate sizes.
4.. Cut cabbage, green onion, cheongyang red pepper and fish cake into appropriate sizes.
5. Add 1 cup water, soy sauce, soy sauce, chili powder, red pepper paste, minced garlic, and sugar and mix.
6. Put chicken, cabbage, fish cake, and wheat cake in a pot and pour sauce and 2 cups water.
7. Please add chicken stock.
8. When it starts to boil for about 3 minutes, put in chungyang red pepper, green onion, and pepper and reduce to low heat.
9. When the chicken is cooked, start eating.
10. When the chicken tteokbokki is cut in half, add seaweed flakes and sesame oil to suit your taste.
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