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소고기 무국 (White radish Soup with Beef)
소고기 무국은 간단하고 든든하여 국중에서도 많은 분들이 선호하는 국이 아닐까 싶은데요. 오늘은 저도 가장 기본적인 레시피로 만들어보았어요. 깔끔하고 시원한 소고기 무국입니다.
재료
소고기(양지머리) 350g, 무 500g, 물 4컵, 다시마, 마늘 7개, 설탕 1Tbs, 후추 1/2Tbs, 파 1/2개, 생강 1톨, 맛간장(집간장) 1Tbs, 양파 1/2개, 참기, 꽃소금 1/2Tbs
만들기
1. 설탕을 탄 물에 소고기를 5분간 담가 핏물을 빼 주세요.
2. 무를 적당한 크기로 잘라주세요.
3. 적당한 크기로 소고기를 자른 후 다져주세요.
4. 다시팩에 편마늘, 양파, 편썬생강, 파, 후추를 넣어주세요.
5. 참기름에 소고기, 맛간장를 볶아주세요.
6. 맛간장(집간장)을 넣고 살짝 더 볶아주세요
7. 물을 붓고 다시마와 다시팩을 넣고 끓여주세요.
8. 끓기 시작 10분 후 다시마를 꺼내주세요.
9. 10분간 더 끓인 후 다시팩을 꺼내주세요.
10. 무를 넣고 15분간 끓여주세요.
11. 기호에 맞게 간을 해주세요.
12. 파를 넣어주세요.
[English Recipe]
Beef radish soup is simple and reliable, so I think many people prefer it. Today, I made the most basic recipe. It's a neat and cool beef radish soup.
Ingredient
350g of beef, 500g of White Radish, 4 Cup of water, Kelp, 7 Garlics, 1Tbs of sugar, Half Tbs of Pepper, Half of Spring onion, 1 Ginger, 1Tbs of Soy Sauce, Half of onion, Sesame oil, Half Tbs of Kosher Salt
Recipe
1. Soak beef in sugar-coated water for 5 minutes to drain the blood.
2. Cut the radish into appropriate sizes.
3. Cut the beef into appropriate sizes and chop it.
4. Put some garlic, onions, pyeonsun ginger, green onions, and pepper in the pack.
5. Stir-fry beef and soy sauce in sesame oil.
6. Add soy sauce (house soy sauce) and stir-fry a little more.
7. Pour water and put kelp and pack in and boil.
8. Remove kelp 10 minutes after boiling.
9. Bring to a boil for another 10 minutes and take out the pack again.
10. Add radish and simmer for 15 minutes.
11. Season it according to your taste.
12. Add green onions, please.
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