티스토리 뷰

된장 술밥(Soy paste Soup with rice)


요즘 음식점에 가면 왜 이리 맛있는게 많은지. 최근에 먹고 반했던 된장술밥이 자꾸 생각나서 집에서도 만들어 봤어요. 쉽고 든든하니 맛도 좋아서 만들어 드시기 좋을 것 같아요

 

재료 


우거지(얼갈이)한줌, 멸치 다시마 육수 4컵, 따뜻한밥 1공기, 목살 300g, 콩나물 100g, 새송이버섯 1개, 집된장 1&1/2Tbs, 쌈된장 (시판용) 1&1/2Tbs, 맛간장  1/2Tbs, 고춧가루  1Tbs, 다진마늘  2Tbs, 파 반개, 청양고추

 

만들기 


1. 우거지와 새송이버섯을 적당한 길이로 잘라주세요.

2. 육수와 돼지고기, 얼갈이 삶은 것, 다진마늘을 넣고 집된장을 풀어주세요.

3. 끓기 시작 3분간 끓여주세요.

4. 시판용쌈장, 고춧가루, 콩나물을 넣고 끓기 시작 1분간 끓여주세요. 

5. 기호에 맞게 맛간장이나 잡간장으로 간을 해주세요.
 
6. 청양고추, 파, 밥을 넣고 1~2분간 끓여주세요.  

 

 

 

 [English Recipe]


Why are there so many delicious things in restaurants these days? I kept thinking about bean paste rice that I fell in love with recently, so I made it at home. It's easy and reliable, so it's good to make it and eat it's good.

 

 Ingredient


A fist of ugeoji, 4 Cup of anchovy-based broth, 1 bowl of warm rice, 300g of pork, 100g of bean sprouts, 1 King Oyster Mushroom, 1&Half Tbs of soybean paste, 1&Half Tbs of ssamjang, Half of Soy sauce for soup, 1Tbs of Red pepper powder, 2Tbs of Grind Garlic, Half of spring onion, Cheongyang pepper

 

  Recipe

 


1. Cut the ugeoji and mushrooms into appropriate lengths.

2. Add broth, pork, boiled fish, minced garlic and dissolve the soybean paste.

3. Bring to a boil for 3 minutes.

 

4. Add market ssamjang, red pepper powder, and bean sprouts and boil for 1 minute.

5. Season it with soy sauce to suit your taste.

6. Add cheongyang red pepper, green onion, and rice and boil for 1 to 2 minutes.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함