티스토리 뷰
미나리강회와 삼겹살
미세먼지가 심각하네요. 지난주에는 길에 다니는 내내 눈이 따갑거나 목이 아픈걸로 고생하신 분들이 많으실 것 같아요.
저도 잠시 볼일이 있어 밖에 나갔다가 하루종일 목이 칼칼하여 고생이었답니다. 봄철 미세먼지로 걱정이 많으신 분들에게 좋은 요리가 뭐가 있을까 하다가 아주 간단히, 누구나 만들어 드실 수 있는 미나리강회를 만들어보았어요. 삼겹살의 경우, 기름이 튀는 문제로 인해 힘들어 하시는 분들이 많으실것 같아 요즘 유행하는 에어프라이어로 간단하고 편하게 구워보았어요.
재료
미나리 1단, 삼겹살 600g, 고추장 3Ts, 설탕 1 2/3Ts, 식초 3Ts, 매실청 2Ts, 새우젓 , 소금, 후추
만들기
1. 미나리는 뿌리와 잎부분을 자르고 깨끗하게 씻어줍니다.
2. 끓는 물에 약간의 소금을 넣고 미나리뿌리부분부터 넣고 살짝 데쳐줍니다.
3. 살짝 데친 미나리는 차가운물에 담가 열기를 식힌후 살짝 짜주세요.
4. 미나리는 4cm길이로 상투모양이나 족두리모양으로 묶어주세요.
5. 삼겹살을 에어 프라이기에 넣은후 약간의 소금과 후추로 밑간을 한후 180도에서 10분간 구워줍니다.
6. 굽는동안 5분 간격으로 뒤집어주세요.
7.고추장 3Ts, 설탕 1 2/ 3Ts, 식초 3Ts, 매실청 2Ts을 넣고 초고추장을 만들어줍니다.( 기호에 맞게 가감하여 주세요.)
8. 새우젓을 소스로 사용하여도 좋습니다.
[English Recipe]
Korea is now at war with fine dust. Many Koreans are wearing masks for health reasons. So today we prepared a meal for fine dust for such Koreans. Water parsley is a food ingredient that is known to be good for breaking fine dust in Korea. Ganghoe is a type of vegetable that is blanched in salt water, such as water parsley and green onion, and then rolled up with other vegetables. Today, we prepared another food that is good for fine dust : pork belly. I prepared a recipe that is really simple to cook.
Ingredient
1 Bundle of water parsley, 600 grams of pork belly, 3Ts of Korean Red pepper paste, 1 2/3Ts of Sugar, 3Ts of Vinegar, 2Ts of Plum extract, pickled shirimp, Salt, Pepper
Recipe
1. Cut the roots and leaves of water parsley and wash it clean.
2. Put some salt in the boiling water, then blanch the water parsley root lightly.
3. Put water parsley in cold water and then press it lightly.
4. Cut the water parsley is 4cm in length and tied in the shape of a topknot or Korean bridal crown
5.Put pork belly in an air fryer and season it with a little salt and pepper. Bake for 10 minutes at 180 C.
6. Turn it about 5 minutes during baking time.
7. Put 3 red pepper paste, 1 2/3 sugar, 3 vinegar, 2 green plums and make red pepper paste.(Adjust according to your preference.)
8. It is also good to use pickled shrimp as a source.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
소고기 미역국 끓이기 (0) | 2018.04.18 |
---|---|
시원한 열무물김치 맛있게 담는법( young radish Watery kimchi ) (0) | 2018.04.11 |
소불고기(Bulgogi:牛肉プルゴギ) 만들기 (0) | 2018.03.25 |
새우로 유부초밥[Fried Tofu Rice Balls] 예쁘게 만들기 (0) | 2018.03.14 |
드라마에 나오면 꼭 먹고싶어지는, 간짜장 만들기 (0) | 2018.03.14 |