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두부 강정(Fried Dubu)
바삭바삭하고 고소한 튀긴 두부는 실패할 수 없는 식감을 가지고 있는 것 같아요. 그 중에서도 오늘 전 매콤달콤하고 바삭한 두부강정을 만들어 보려고 합니다. 간단한 재료로 맛있게 만들어 드실 수 있으니 꼭 도전해보셨으면 좋겠어요.
재료
두부 600g, 물 1/4컵, 간장 2Tbs 고춧가루 2Tbs, 고추장 1Tbs,
다진마늘 1Tbs, 설탕 3Tbs, 마요네즈 1Tbs, 땅콩버터 1Tbs, 감자전분가루, 땅콩가루, 참기름, 소금 약간, 후추
만들기
1. 물, 간장, 고춧가루, 고추장, 설탕, 땅콩버터, 다진마늘, 마요네즈를 넣고 섞어주세요.
2. 두부를 정사각형으로 썰어주세요.
3. 두부의 물기를 키친타올로 닦아주세요
4. 두부에 약간의 소금과 후추를 뿌려주세요.
5. 두부에 전분가루를 골고루 묻혀주세요.
6. 팬에 식용유를 넉넉히 붓고 노릇하게 튀기듯이 부쳐주세요.
7. 팬에 양념장을 넣고 끓기 시작하면 중 약불에서 튀긴 두부를 넣고 섞어주세요.
8. 참기름을 넣고 섞어주세요.
9. 땅콩가루를 뿌려주세요.
[English Recipe]
The crispy, savory fried tofu seems to have an indelible texture. Among them, I'm going to make spicy sweet and crispy tofu gangjeong today. You can make delicious food with simple ingredients, so I hope you try it.
Ingredient
600g of Dubu, Quater cup of Water, 2Tbs of Soy sauce, 2Tbs of Red Pepper powder, 1Tbs of red pepper paste, 1Tbs of Grind garlic, 3Tbs of sugar, 1Tbs of Mayonaise, 1Tbs of Peanut Butter, Potato starch powder, Grind Peanut, Sesame oil, a little bit of salt, Pepper
Recipe
1. Add water, soy sauce, red pepper powder, red pepper paste, sugar, peanut butter, minced garlic and mayonnaise and mix.
2. Cut Dubu into squares.
3. Wipe the water off the dubu with a kitchen towel.
4. Sprinkle some salt and pepper on dubu.
5. Coat dubu evenly with starch.
6. Pour plenty of cooking oil into the pan and fry sides until golden brown.
7. When it starts to boil, add fried dubu over medium low heat and mix.
8. Add sesame oil and mix.
9. Please sprinkle peanut dust.
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