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바나나로띠(Thai Roti)


많은 분들이 해외에 나가서 먹었던 간식들을 그리워하실 것 같아, 한번 만들어보았어요. 원래는 피를 반죽해서 만드는 거라곤 하지만 그것보다는 좀 더 간단히 만들 수 있는 방식으로 만들어 보았습니다. 단맛이 텁텁하지 않게 풍미가 느껴지길 바래서 일반 흑설탕대신 코코넛 슈가를 썼어요. 

 

 

재료 

 

바나나 3/4개, 밀가루 17g, 우유 75g, 계란 흰자 20g, 코코넛설탕 2Tbs, 코코넛설탕 1Tbs, 소금 약간, 계란 1개, 연유, 버터

 

만들기 


1. 밀가루에 소금약간과 흰자를 넣고  멍울이 지지않게 섞어주세요.

 

2. 우유를 넣고 섞어주세요.

 

3. 바나나를 0.3~0.4mm두께로 썰어주세요.

 

4. 잘 익은 바나나를 사용하여주세요.

 

5. 약간의 소금과 계란을 넣고 고루 섞어주세요.

 

6. 팬에 버터를 두르고 약불로 줄여주세요.

 

7. 반죽을 부어 얇게 펴주세요.

 

8. 반죽이 익으면 중앙 부위에 바나나를 부어주세요.

 

9. 코코넛 설탕을 바나나 위에 뿌려주세요.

 

10. 사면을 바나나를 덮듯이 접어주세요.

 

11. 2/3정도 익으면 뒤집어주세요.

 

12. 앞뒤로 노릇하게 부쳐주세요.

 

13. 로띠를 유산지에 얹고 9등분을 하여주세요. 

 

14. 코코넛설탕과 연유를 뿌려주세요.

 

 

 [English Recipe]


I think a lot of people will miss the snacks we ate overseas, so I made them. Originally, it was supposed to be made by kneading blood, but I made it in a simpler way. I used coconut sugar instead of regular brown sugar because I wanted it to taste good so that it doesn't taste too dry.

 

 Ingredient

 

3/4 of Banana, 17g of Flour, 75g of milk, 20g of egg white, 2Tbs of Coconut Sugar, 1Tbs of Coconut Sugar, a little bit of salt, 1 egg, Condensed milk, butter

 


  Recipe

 

 

1. Add salt and white to flour and mix well.

 

 

2. Add milk and mix.

 

 

3. Slice bananas into 0.3 to 0.4mm thickness.

 

 

4. Use a ripe banana.

 

 

5. Add some salt and eggs and mix evenly.

 

 

6. Put butter on the pan and reduce to low heat.

 

 

7. Pour batter and spread thinly.

 

 

8. When the dough is cooked, pour the banana over the center.

 

 

9. Sprinkle coconut sugar over bananas.

 

 

10. Fold the sides like a banana.

 

 

11. Turn it over when it's cooked.

 

 

12. Please make it brown back and forth.

 

 

13. Put the rotti on the cardio paper and cut it into 9 pieces. 

 

 

14. Sprinkle with coconut sugar and condensed milk.

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