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북어포무침(Seasoned dried pollack's Skin)
새콤달콤 아삭아삭 쫀득쫀득한 북어포무침 만들기입니다. 다양한 식감이 섞여있어서 더 맛있는 것 같아요.
재료
북어껍질 50g, 오이 1개, 양파 1/2개, 당근 1/4개, 매실청 2Tbs, 고춧가루 5Tbs, 설탕1Tbs, 간장 3/4Tbs, 식초 2Tbs, 생강술 1Tbs, 쌀엿 1Tbs, 소금 1/2Tbs, 다진마늘 1Tbs, 파 2Tbs, 참기름, 깨소금
만들기
1. 고춧가루, 매실청, 생강술, 식초, 설탕, 간장, 쌀엿을 넣고 섞어주세요.
2. 북어껍질의 지느러미를 제거하고 5~6cm의 길이로 잘라주세요.
3. 깨끗하게 씻어 꼭 눌러 물기를 빼 주세요.
4. 물이 끓기 시작하면 북어껍질을 넣고 10초간 저어가며 데쳐주세요.
5. 꾹 꾹 눌러 물기를 짜 준 후 체에 받쳐 식혀주세요.
6. 오이를 0.5cm 굵기로 썰어주세요.
7. 양파를 채를 썰어주세요.
8. 당근을 0.3cm 굵기로 썰어주세요.
9. 양념에 오이, 당근, 양파, 소금, 다진마늘을 넣고 살살 버무려주세요.
10. 소금과 북어껍질, 파를 넣고 버무려주세요.
11. 참기름과 깨소금을 넣고 마무리해주세요.
[English Recipe]
It's making sweet and sour dried pollack salad with chewy. I think it tastes better with a variety of texture.
Ingredient
50g of dried pollack's Skin, 1 Cucumber,Half of onion, Quater of Carrot, 2Tbs of Plum Syrup, 5Tbs of Red pepper Powder, 1Tbs of Sugar, 3/4Tbs of Soy sauce, 2Tbs of Vinegar, 1Tbs of Ginger Alchol, 1Tbs of rice starch syrup, Half Tbs of Salt, 1Tbs of Grind Garlic, 2Tbs of Spring onion, Sesame oil, Grind Sesame
Recipe
1. Add red pepper powder, plum syrup, ginger wine, vinegar, sugar, soy sauce, and rice starch syrup and mix.
2. Remove the fins of the dried pollack shell and cut them into 5-6cm long pieces.
3. Wash thoroughly and press down to drain.
4. When the water starts to boil, add the dried pollack shell and blanch it for 10 seconds.
5. Squeeze the water out and sieve it to cool.
6. Cut cucumber into 0.5cm thick pieces.
7. Slice the onions.
8. Cut the carrot into 0.3cm thick pieces.
9. Mix cucumber, carrot, onion, salt, and minced garlic gently in the seasoning.
10. Mix in salt, dried pollack, and green onion.
11. Finish with sesame oil and sesame salt.
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