티스토리 뷰

찰보리빵(Barley Bread)

 

집에 있던 보리로 찰보리빵을 만들어 보았어요. 오븐도 필요 없고, 간단히 만들어도 맛있어서 간식으로 만들어 먹기 좋은 것 같습니다.

 

재료 


찰보리 1/2컵, 밀가루 30g, 팥 120g, 계란 2개, 우유 35g, 분유 7g, 소금 3g, 베이킹파우더 3g, 설탕 35g, 식용유 2Tbs, 호두

 

만들기 

 

1. 보리쌀을 씻어 냉장고에서 8시간동안 불려주세요.

2. 체에 받쳐 물기를 빼주세요.

3. 우유, 계란, 식용유, 불린 찰보리를 믹서기에 넣고 곱게 갈아주세요.

4. 반죽에 전지분유, 밀가루, 소금, 설탕, 베이킹파우더를 넣고 섞어주세요.

5. 팥을 20g씩 둥굴게 분할해주세요.

6. 팬에 기름을 바르고 키친타올을 이용하여 닦아주세요.

7. 중약불에서 적당량의 반죽을 둥굴게 펴 앞뒤로 구워주세요.

8. 구운 보리쌀빵에 팥앙금과 호두를  올리고 다른 구운 보리빵을 붙여주세요.

 

 

 [English Recipe]

 

I've made Chalbori bread with barley in my house. I don't need an oven, and it's delicious even if it's simple, so I think it's good to make a snack.

 

 

 Ingredient


Half cup of barley, 30g of Flour, 120g of red bean paste, 2 eggs, 35g of milk, 7g of whole milk powder, 3g of salt, 3g of baking powder, 35g of sugar, 2Tbs of Cooking oil, pecan



  Recipe


1. Wash barley and soak in refrigerator for 8 hours.

2. Drain on a sieve.

3. Put milk, eggs, cooking oil, and soggy chamboree in a blender and grind finely.

4. Add battery milk, flour, salt, sugar, and baking powder to the dough and mix.

5. Divide the red beans into 20g pieces.

6. Grease the pan and wipe with a kitchen towel.

7. Spread the appropriate amount of dough over medium low heat and bake back and forth.

8. Put red bean paste and walnuts on the baked barley bread and add other baked barley bread.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함