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클라우드에그&크로크마담(Cloud Eggs & Croque madame)
크로크무슈는 요즘 베이커리에서도 자주 보이는 브런치중 하나죠? 여기 위에 계란을 올리면 바로 크로크마담이라고 이름이 바뀐다는걸 아셨나요? 오늘은 크로크마담에 클라우드 에그를 얹어 브런치를 만들어보았어요.
재료
식빵 2장, 버터 20g, 밀가루 20g, 우유 1&1/4컵, 계란 1개, 슬라이스 햄 2장, 슬라이스치즈 2장, 모짜렐라치즈, 소금 약간, 후추, 파슬리
만들기
1. 중/약불에서 달구워진 팬에 버터를 넣고 녹여주세요.
2. 버터가 녹으면 밀가루를 넣고 볶아주세요.
3. 우유를 조금씩 넣어 가며 멍울이 생기지 않게 볶아주세요.
4. 젤 상태가 되면 약간의 소금과 후추를 넣고 섞어주세요.
5. 식빵에 베샤멜소스를 바르고 슬라이스치즈와 슬라이스햄을 올려주세요.
6. 슬라이스햄 위에 베샤멜소스를 바르고 모짜렐라치즈를 올려주세요.
7. 오븐이나 에어플라이어를 이용하여 170°에서 10분간 구워주세요.
8. 계란을 흰자와 노른자로 분리해주세요.
9. 흰자를 90%정도로 휘핑해주세요.
10. 약간의 소금을 넣고 살짝 휘핑해주세요.
11. 팬에 흰자를 올리고 노른자를 올릴 자리를 정리해주세요.
12. 145°로 예열된 오븐에 넣고 12분간 구워주세요.
13. 머랭을 꺼내어 윗부분에 계란을 올린 후 다시 3분간 구워주세요.
14 식빵위에 파아슬리가루를 뿌리고 계란을 올려주세요.
[English Recipe]
Croque Monsieur is one of the brunch that you see often in bakeries these days, right? Did you know that if you put an egg on top of this, it'll change its name to Croque madame? Today, I made brunch with cloud eggs on Croque madame.
Ingredient
2 slice of plain bread, 20g of butter, 20g of flour, 1&Quater cup of milk, 1 Egg, 2 Sliced Ham, 2 sheets of Slice cheese, a little bit of salt, mozzarella cheese, Pepper, Parsely
Recipe
1. Dissolve butter in a hot pan over medium low heat.
2. When the butter melts, add flour and stir-fry.
3. Add milk little by little and stir-fry without bruising.
4. When sauce is done, add a little salt and pepper and mix.
5. Spread the vechamel sauce on the bread and add sliced cheese and sliced ham.
6. Spread vechamel sauce over slice ham and put mozzarella cheese on top.
7. Bake at 170° for 10 minutes using an oven.
8. Separate the eggs into white and yolk.
9. Whip about 90% of the whites.
10. Add a little salt and whip slightly.
11. Place the egg whites on the pan and arrange the egg yolk.
12. Place in a preheated oven to 145° and bake for 12 minutes.
13. Place the egg yolks on top and bake again for 3 minutes.
14. Sprinkle scallions on the bread and place the eggs on top.
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