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무반죽 실온발효 식빵(Plain Bread)
갓구운 식빵만큼 맛있는 음식이 있을까요. 오늘은 반죽없이, 실온발효로 집에서도 만들 수 있는 무반죽 식빵만들기입니다 ^^
재료
강력분 250g, 이스트 7g, 우유 80g, 물 100g, 소금 3g, 카놀라유 20g, 설탕 15g, 계란노른자 약간, 우유 약간
만들기
1. 밀폐용기에 밀가루, 이스트를 넣고 섞어주세요.
2. 소금과 설탕을 넣고 섞어주세요.
3. 물과 우유를 전자레인지에 50초간 돌려 따뜻하게 해주세요.
4. 물과 우유를 넣고 섞어주세요.
5. 카놀라유를 넣고 섞어주세요.
6. 뚜껑을 닫고 천으로 덮어주세요
7. 실온 온도 27°에서 1시간 20분동안 발효시켜주세요.
8. 발효된 반죽을 늘려가며 여러번 접어주세요.
9 .40분동안 2차 발효를 해주세요.
10. 덧가루를 뿌리고 반죽의 가스를 빼주세요.
11. 2등분을 한 후 둥굴리기를 해주세요.
12. 랩을 덮고 15분간 휴지시켜주세요.
13. 가스를 뺀 후 밀대로 밀어 3단 접기를 한 후 말아주세요.
14. 식빵틀에 넣고 40분간 발효를 해주세요.
15. 실온 온도의 차이에 따라 발효시간이 달라질 수 있습니다.
16. 계란 노른자와 우유를 1 : 1로 섞어서 발효된 식빵위에 발라주세요.
17. 오븐을 190°에서 예열시킨 후 25분간 구워주세요.
[English Recipe]
Is there any food as delicious as freshly baked bread? Today, I'm going to make a doughless dough that can be made at home with room temperature effect. ^^
Ingredient
250g of hard wheat flour, 7g of yeast, 80g of milk, 100g of water, 3g of salt, 20g of Canola oil, 15g of sugar, a little bit of Egg yolk , a little bit of milk
Recipe
1. Mix flour and yeast in an enclosed container.
2. Add salt and sugar and mix.
3. Heat water and milk in microwave for 50 seconds.
4. Add water and milk and mix.
5. Add the canola oil and mix.
6. Cover with cloth.
7. Ferment at room temperature of 27° for 1 hour and 20 minutes.
8. Fold the fermented dough several times while stretching it out.
9. 2nd fermentation time for 40 minutes.
10. Sprinkle the powder and remove the gas from the dough.
11. Cut it into two halves and roll it around.
12. Cover and let rest for 15 minutes.
13. Remove the gas and push it with a pushpin to fold it 3 times before rolling.
14. Put it in a bread frame and ferment it for 40 minutes.
15. The fermentation time may vary depending on the room temperature.
16. Mix egg yolk and milk 1:1 and spread over the fermented bread.
17. Preheat the oven at 190° and bake for 25 minutes.
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