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고추장 장떡(Jang Tteok)
고추장 장떡은 찹쌀가루와 고추장이 있으면 쉽게 만들 수 있는 요리에요. 짭짤한 맛과 바삭하면서도 쫄깃한 질감의 장떡은 세대를 아울러 다 좋아하는 요린데요. 오늘은 참치액젓과 맛살을 넣어 더 맛있게 만들어보도록 하겠습니다.
재료
습식찹쌀 3컵, 부추 70g, 맛살 70g, 고추장 2Tbs, 물 5Tbs, 들기름 2Tbs, 참치액젓 1Tbs, 식용유
만들기
1. 부추를 1cm길이로 썰어주세요.
2. 맛살을 1cm 길이로 썰어주세요.
3. 찹쌀가루, 들기름, 참치액젓, 맛살, 부추, 고추장, 물을 넣고 반죽을 해주세요.
4. 부추와 맛살이 뭉개지지 않도록 적당한 힘으로 반죽해주세요.
5. 기호에 맞쳐 소금으로 간을 해 주세요.
6. 적당한 크기로 떼어 손으로 꾹꾹 눌러준 후 둥굴넙적하게 성형을 해주세요.
7. 팬에 기름을 두르고 중 약불에서 서서히 장떡을 지져주세요.
8. 앞 뒤로 겉면은 바삭하게 속은 촉촉하게 지져주세요.
[English Recipe]
Gochujang jangtteok is a dish that you can easily make with glutinous rice flour and gochujang. The salty and crispy and chewy texture of Jangtteok is a dish that all generations. Today, we will make it more delicious with tuna fish sauce and crab meat.
Ingredient
3 glutinous rice flour, 70g of leek, 70g of crab stick, 2 Tbs of Red Pepper paste, 5Tbs of water, 2Tbs of perilla oil, 1Tbs of Tuna Aekjeot, Cooking oil
Recipe
1. Cut leeks into 1cm long pieces.
2. Cut the crab meat into 1cm long pieces.
3. Add glutinous rice flour, perilla oil, tuna fish sauce, crab meat, chives, red pepper paste, and water and knead.
4. Knead chives and crab meat with appropriate force to prevent it from being crushed.
5. Season it with salt to suit your taste.
6. Remove it to a suitable size, press it down with your hands, and then make it round and round.
7. Grease the pan and slowly cook the rice cake over medium low heat.
8. Make the front, back, and outside crispy and moist inside.
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