티스토리 뷰

옥수수빵(Corn Bread)

 

건강한 식재료로 만드는 옥수수 빵입니다. 옛날 그 때의 맛을 재현하려고 많이 노력해보았어요.

 

재료 


굵은 옥수수가루 1&1/4컵, , 박력분 3/4컵, 계란노른자 1개, 전지분유 25g, 설탕 2Tbs, 소금 2g, 베이킹파우더 1/2Tbs, 물 1컵, 우유 1/4컵, 녹인버터 25g

 

 

만들기 



1. 굵은 옥수수가루에 물을 넣고 8시간 정도 불려주세요. 

 
2. 밀가루, 전지분유, 소금, 베이킹파우더, 설탕,  녹인버터, 계란노른자를 넣고 섞어주세요.
  

3. 팬에 버터를 발라주세요. 

 
4. 반죽을 부은 후 30분간 방치해주세요.

 
5. 170°의 에어플라이어에서 17 ~ 20분간 구워주세요.   


6. 구워진 빵을 거름망에 식힌 후 잘라주세요.

 

 

 

 [English Recipe]

 

 It is corn bread made with healthy ingredients. I tried to recreate the taste of the old days.

 

 Ingredient

 

1 &1/4 cup of Chunky Corn Powder,  3/4 cup of soft flour, 1 Egg yolk, 25g of whole milk powder, 2Tbs of sugar, 2g of salt, 1/2 Tbs of Baking powder, 1 Cup of water, 25g of Melted butter, 1/4 Cup of milk
 


  Recipe

 


1. Add water to Chunky Corn Powder and soak for 8 hours. 


2. Add flour, whole milk powder, salt, baking powder, sugar, milk,  melted butter, and egg yolk  and mix.
  

3. Spread butter on the pan. 



4. Pour the dough and let stand for 30 minutes.


5. Bake 17~20 minutes in 170° Oven


6. Cool the baked bread in a filter and cut it.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/05   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함