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소불고기 만들기




올게 왔네요. 한국의 대표적인 음식 불고기입니다. 한국요리라고 하면 비빔밥에 이어 가장 많이 떠오르는 음식이에요. 가정집에서 만드는 가장 일반적인 방식으로 만들어 보았어요. 



재료


 


소고기 520g, 진간장 6Ts, 표고버섯 4개, 쌀엿 2Ts, 쌀뜨물 1/2컵, 배 1개, 양파 2개, 홍고추 1개, 대파 반개, 당근 1/3개.


다진마늘 2Ts, 매실청 1Ts, 생강술 2Ts, 설탕 2Ts, 참기름, 후주, 깨소금


 


만들기 


 


1. 배 1개, 양파 1개를 깍뚝 썰기하여 쌀뜨물과 함께 믹서기에 갈아 체에 받쳐 즙을 만들어줍니다. 


 


2. 배즙에 생강즙, 진간장, 쌀엿, 매실청, 참기름, 후추를 넣고 섞어주세요.


 


3. 키친타올을 이용하여 소고기의 핏물을 제거합니다. 


 


4. 소고기에 양념장을 넣고 냉장고에서 1시간정도 숙성시켜줍니다.


 


5. 표고버섯,  양파, 당근, 홍고추를 썰어주세요.


 


6. 팬에 숙성시킨 소고기를 넣고 반쯤 익도록 볶아준 다음 야채를 넣고 볶아줍니다.


 


7. 대파를 넣고 소고기의 양념장이 자작해지도록 볶아줍니다.


 


8. 깨소금을 뿌려주세요.



[English Recipe]


It's coming. Bulgogi is the most popular Korean food. Which is one of the most popular dishes with bibimbap. I made it in the most common way in my house.


Ingredients


520g of Meat product for bulgogi, 6Ts of Deep Soy sauce,4Ts of shiitake mushroom, 2Ts of for salyeotgangjung, 1/2Cup of used water from washing rice, 1 pear, 2 onions, 1 Red pepper, Half of spring onion, 1/3 of carrot


2Ts of crushed garlic, 1Ts of plum extract, 2Ts of ginger juice, 2Ts of Sugar, sesame oil, pepper, Grined Sesame



Recipe


1. Cut a pear and an onion into small pieces and grind them in a mixer with used water from washing rice to make juice.


2. 2. Mix the pear juice with ginger juice, soy sauce, 2. Mix the pear juice with ginger juice, soy sauce, rice jelly, green plum sauce, sesame oil, and pepper., green plum sauce, sesame oil, and pepper.


3. Use a kitchen towel to remove the blood from the beef.


4. Put the seasoning in the beef and let it ripen for 1 hour in the fridge.


5. Cut the mushrooms, onions, carrots, and red peppers.


6. Put the fermented beef in the pan, stir-fry it until it is half cooked, then stir-fry the vegetables.


7. Add green onions and stir-fry the seasoning for the beef.


8. Sprinkle with sesame salt.



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