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깍두기 볶음밥(fried rice with kkakdugi)

 

아무래도 날이 더워지거나 꿉꿉하게 습기가 차오르면서, 요리는 점점 단순한 것이 좋아지는 계절입니다. 오늘은 간단히 만들어 드실 수 있는 깍두기 볶음밥을 만들었어요. 버터를 넣어 풍미가 더 증가한 요리입니다.

 

 

재료 


깍두기 1공기, 따뜻한 밥 2공기, 고추장 1Tbs, 식용유, 버터, 베이컨 5줄, 깨소금, 다진마늘 2Tbs,  다진파 반컵, 계란후라이, 김가루, 쪽파약간

 

 

만들기 


1. 깍두기를 잘게 잘라주세요,


2. 베이컨을 적당한 크기로 잘라주세요.
 

3. 팬에 식용유를 두르고 다진마늘 다진파를 넣고 약간 노릇해지도록 볶아주세요,


4. 고추장과 깍두기를 넣고 깍두기가 약간 익을 정도로 볶아주세요.

 
5. 베이컨을 넣고 베이컨 기름이 나올 만큼만 볶아주세요.


6. 따뜻한 밥을 넣고 볶아주세요.


7. 수분이 증발되고 촉촉할 정도로  볶아지면 버터를 넣고 고슬고슬하게 볶아주세요. 

 
8. 깨소금을 넣고 섞어주세요.

 
9. 계란후라이와 김가루를 올린 후  쪽파를 뿌려주세요.

 

 

 [English Recipe]

 

As the weather gets hotter or humid, cooking is a season when you like simple things more and more. Today, we made kkakdugi fried rice that you can easily make. It's a dish that has more flavor with butter.

 

 Ingredient


1 bowl of kkakdugi, 2 Bowl of rice, 1 Tbs of red pepper paste, Cooking oil, Butter, Bacon, Sesame, 2Tbs of grind garlic, Half cup of chopped spring onion, Sunny Side-up Eggs, Sliced Seaweeds, a little bit of chives



  Recipe

 


1. Cut the kkakdugi into small pieces, please.


2. Cut the bacon into appropriate sizes, please.


3. Grease a pan with cooking oil and stir-fry minced garlic minced scallions until slightly golden brown.


4. Add red pepper paste and kkakdugi and stir-fry until the kkakdugi is slightly cooked.
 

5. Add bacon and stir-fry just enough bacon oil to come out.


6. Add warm rice and stir-fry.
 

7. When the moisture evaporates and is cooked to the point where it is moist, add butter and stir-fry gently. 


8. add sesame salt, and mix.


9. Put the fried egg and seaweed flakes on top and sprinkle the scallions.

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