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https://www.youtube.com/watch?v=ZZdv5w3fEI8&feature=youtu.be
연어초밥(Salmon Sushi)
일본에서 연어를 숙성할 때 쓰는 방식중에 곤부즈메라는 방식이 있어요. 다시마로 연어를 감싸 맛을 숙성시키는 방법인데요, 이 방식으로 만들면 전문점처럼 숙성된 연어의 맛을 느낄 수 있으시답니다. 오늘은 같은 방식으로 연어초밥을 만들어볼게요.
재료
연어 500g, 고슬고슬한 밥 2공기, 다시마, 청주, 생겨자, 타르타르소스
단촛물 : 설탕 1&1/3Tbs, 식초 1&1/3Tbs, 소금 1/3Tbs
양파절임 : 양파 반개, 식초 1Tbs, 설탕 1Tbs, 소금 1/3Tbs,
만들기
1. 마른행주로 가볍게 다시마를 닦아주세요.
2. 스프레이를 이용하여 다시마위에 청주를 뿌려주세요.
3. 키친타올을 이용하여 연어의 겉면을 가볍게 눌러 기름기를 제거해주세요.
4. 연어를 다시마로 감싸주세요.
5. 5시간동안 냉장고에서 숙성시켜주세요.
6. 양파를 얇게 채를 썰어주세요.
7. 10분간 찬물에 담근 후 체에 받쳐주세요.
8. 양파에 식초 1Tbs, 설탕 1Tbs, 소금 1/3Tbs를 넣고 양파를 20분동안 절여주세요.
9. 설탕 1&1/3Tbs, 식초 1&1/3Tbs, 소금 1/3Tbs를 넣고 저어 설탕을 완전히 녹여주세요.
10. 뜨거운 상태의 고슬한 밥에 뿌려가며 섞어주세요.
11. 단촛물이 다 날아가도록 섞어주세요.
12. 밥알이 부서지지않도록 가볍게 섞어주세요.
13. 손에 약간의 물을 적시고 적당한 크기로 가볍게 밥알을 뭉쳐주세요.
14. 적당한 크기로 비스듬하게 연어를 썰어주세요.
15. 밥 -> 생와사비 -> 연어 -> 양파절임 -> 타르타르소스 순서로 올려주세요.
[English Recipe]
There is a method called gonbuzme which is used to mature salmon in Japan. It is a way to age the taste of salmon by wrapping it in kelp. If you make it this way, you can taste the aged salmon like a specialty store. Today, I will make salmon sushi in the same way.
Ingredient
500g of salmon, 2 bowl of rie, kelp, Cheongju, Raw wasabi, Tartar sauce
sweet vinegar water : 1&1/3 Tbs of sugar, 1&1/3 Tbs of sugar, 1/3 Tbs of sugar
Half of onion, 1Tbs of Vinegar, 1Tbs of sugar, 1/3 Tbs of salt
Recipe
1. Wipe the kelp lightly with a dry dishcloth.
2. Spray rice wine on the kelp using a spray.
3. Use a kitchen towel to lightly press the surface of the salmon to remove the grease.
4. Cover the salmon with kelp.
5. Let ripen in refrigerator for 5 hours.
6. Slice the onions thinly.
7. Soak it in cold water for 10 minutes and sieve it.
8.. Add 1 Tbs of vinegar, 1 Tbs of sugar and 1/3 Tbs of salt to onions and marinate onions for 20 minutes.
9. Add 1&1/3 Tbs of sugar, 1&1/3 Tbs of vinegar, and 1/3 Tbs of salt and stir to completely dissolve the sugar.
10. Mix in hot rice.
11. Mix until all the sweet vinegar water are gone.
12. Mix lightly to prevent the rice grains from breaking.
13. Wet your hands with some water and lightly lump the rice grains in a suitable size.
14. Slice salmon diagonally into appropriate sizes.
15. Put rice -> raw wasabi -> salmon -> pickled onion -> tartar sauce in order.
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