티스토리 뷰

비빔냉면(Bibim Nangmyeon)

 

더운 여름, 맵고 새콤달콤한 비빔냉면을 먹으면 입맛이 살아나는 듯한 기분이 들어요. 오늘은 맛있는 비빔냉면 만드는 방법을 공유해볼까 합니다.

 

 

재료 


냉면사리 2인분, 소금약간, 배 반개, 편육약간

사과 1/4개, 배 1/4개, 키위 1개, 사골육수 1/4컵, 설탕 2Tbs, 간장 1&3/4Tbs, 식초 2Tbs, 고춧가루 4Tbs, 고추장 4Tbs, 참치액젓 1Tbs, 다진마늘 2Tbs, 연겨자 약간, 깨소금, 과일즙 1컵, 삶은 계란 1개


오이 반개, 설탕 1/3Tbs,, 소금 1/3Tbs, 식초 1Tbs,  무 70g, 설탕 1/3Tbs,, 소금 1/3Tbs, 식초 3/4Tbs, 

 

 

만들기 


1. 배 반개를 얇게 썰어주세요

 
2. 사과, 배, 키위를 강판에 갈아 체에 과일즙을 걸러주세요. 
    

3. 과일즙 1컵, 사골육수 1/4컵, 설탕 2Tbs, 간장 1/3/4Tbs, 식초 2Tbs, 고춧가루 4Tbs, 고추장 4Tbs, 참치액젓 1Tbs, 다진마늘 2Tbs, 깨소금, 연겨자 약간을 넣고 섞어주세요.
 

4. 양념장을 30분간 숙성시켜주세요. 

 

5. 무를 2 × 7cm길이로 얇게 썰어주세요.

 

6. 설탕 1/3Tbs,, 소금 1/3Tbs, 식초 3/4Tbs를 넣고 10분간 절인 후 꼭 짜주세요.
 


7. 오이를 썰어 설탕 1/3Tbs,, 소금 1/3Tbs, 식초 1Tbs를 넣고 10분간 절인 후 꼭 짜주세요.
 

8. 냉면을 비벼서 풀어주세요.

  

9. 꿇는 물에 약간의 소금을 넣고 30초간 냉면을 삶아주세요. 

 

10. 바로 찬물에 담가 흐르는 물에 헹군후 체에 받쳐 물기를 빼주세요.

 

11. 냉면에 양념장을 얹은 후 오이, 배, 편육, 계란을 올려주세요.

 

 

 

 [English Recipe]

 

On a hot summer day, eating spicy and sweet bibim naengmyeon makes me feel like my appetite is reviving. Today, we are going to share how to make delicious bibim naengmyeon.

 

 Ingredient

 

2 person of Nangmyeon Noodles, A little bit of salt, Half of Pear, A little bit of Pyeonyuk

a Quater of Apple, a Quater of Pear, 1 kiwi, Quater cup of beef bone broth, 2Tbs of sugar, 1 & 3/4 Tbs of soy sauce,  2Tbs of vinegar, 4Tbs of Red Pepper powder, 4Tbs of Red pepper paste, 1Tbs of Tuna akjeot, 2Tbs of Grind Garlic, a little bit of light mustard, Grind Sesame, 1 Cup of Fruit Juice, 1 Boiled egg

Half of Cucumber, 1/3Tbs of sugar, 1/3Tbs of Salt, 1Tbs of vinegar, 70g of white radish, 1/3Tbs of sugar, 1/3Tbs of salt, 3/4Tbs of vinegar

  Recipe

 

1. Slice half of the pear into thin slices.
 


2. Grind apples, pears, and kiwis on a steel plate and sieve fruit juice. 
    

3. Add 1 cup fruit juice, 1/4 cup beef broth, 2Tbs sugar, 1/3/4Tbs soy sauce, 2Tbs vinegar, 4Tbs chili powder, 4Tbs red pepper paste, 1Tbs tuna fish sauce, 2Tbs minced garlic, 2Tbs sesame salt, and a little bit of mustard.

 
4. Ferment the sauce for 30 minutes. 

 
5. Slice radish into 2 x 7cm long slices.

 
6. Add 1/3 Tbs of sugar, 1/3 Tbs of salt, and 3/4 Tbs of vinegar, then marinate for 10 minutes and squeeze.
  

7. Slice cucumbers, add 1/3 Tbs of sugar, 1/3 Tbs of salt, and 1 Tbs of vinegar, then marinate for 10 minutes and squeeze.
 

8. Mix the naengmyeon and let it loose.   
 

9. Put some salt in the kneeling water and boil the naengmyeon for 30 seconds. 
  

10. Immerse in cold water and rinse in running water and sieve the water out.
  

11. Place sauce on top of cold noodles and top with cucumbers, pears, pyeonyuk and eggs.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함